PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30982}

Miasteczko Salem

Salem's Lot
1979
6,2 3,8 tys. ocen
6,2 10 1 3811
5,0 7 krytyków
Miasteczko Salem
powrót do forum filmu Miasteczko Salem

Klasyczne wampiry

ocenił(a) film na 9

Chciałem przeczytać książkę zarażony wspaniałym filmem, ale niestety w naszej bibliotece jej nie znalazłem. Rzadko zdarza się horror z wampirami jako głównymi bohaterami przedstawionymi w tak wspaniały, klasyczny sposób, jak to miało miejsce w "Miasteczku Salem". To prawdziwa klasyka swojego gatunku.

użytkownik usunięty
entyn

Ciekawe
Ja z kolei na odwrót. Przeczytałem książkę i tak mi się ona spodobała, że aż ją kupiłem. Ponadto ekranizacja została skrócona do 180, a następnie na rynek wideo do 120 minut. A ja liczę na zobaczenie tej pełnej, czyli mini serialu z 1979 r. Tak polubiłem tę powieść, że jestem śmiertelnie ciekaw jak każdy moment wygląda na ekranie. Nie widziałem ani jednego filmowego zdjęcia poza tym głównym z domkiem na wzgórzu w nocy. Jestem także ciekaw remeaku, który ma wyjść lada chwila. Liczę na urok nowej wersji. A lepiej jest według mnie zrobić remake ekranizacji książki Kinga niż gdyby planowano zrobić kolejną część "Blade-wiecznego łowcy". Bo "Blade" w porównaniu do "Miasteczka Salem" to gówno według mnie.
A wracając do książki, to rzeczywiście mogą być problemy w bibliotekach i księgarniach, ale warto czasem poszukać w jakimś anty-kwariacie. Możesz też zajrzeć na stronę internetową do Allegro, gdzie można zamówić używane rzeczy. Ja właśnie tam tą powieść kupiłem. Przeczytaj ją. Naprawdę warto.

użytkownik usunięty
entyn

tutaj tanio kupisz
poniżej masz link do księgarni gdzie ta książka jest za 12,90 zł + opłata za wysyłkę, czyli niewiele
http://www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=907