Ten film posiada wszelakie znamiona zlego kina. Nie bede tu juz zbyt wnikliwie obnazal wad tego filmu, bo zrobil to ktos wczesniej w sposob zadowalajacy. Az ciezko wybrac najbardziej irytujacy element tego filmu, gdyz jest ich tak wiele. Chyba jednak najbardziej rzuca sie w oczy prostacka przejrzystosc filmu. Widac, ze powstal z mysla o amerykanskich nastolatkach, ktorzy jak wiadomo w wiekszosci nie grzesza intelektem. Dlatego wszystko jest idealnie dopowiedziane i z gory przewidywalne, aby przypadkiem za bardzo nie nadwyrezyc mozgownic mlodocianych odbiorcow. Dialogi sa do bolu nienaturalne, a ckliwe motywy (jak ten z pelerynka albo z samochodem pelnym uchodzcow) powoduja reakcje wymiotne. Artyzmu w tym filmie zero, podobnie jak emocji. To kolejny produkt amerykanskiego fastfoodu filmowego, obliczony na szybki zysk tanim kosztem. Brzydze sie takimi filmami, przynosza one ujme Kinu.
Coś piłeś %-owego podczas oglądania tego filmu? Wyraźnie zatrzymałeś się na powierzchowności przedstawianego obrazu i nie starałeś się zrozumieć co film przekazuje każdemu oglądającemu. Film ten emanuje uczuciami (pozytywnymi jak i negatywnymi), które powinny dotrzeć do każdego oglądającego (najwyraźniej do Ciebie nie dotarły) i zmusić do wejścia wgłąb każdej z postaci. Myślę że każdy oglądający znajdzie w tym filmie siebie!
Dla mnie film rewelacyjny!
Jeśli ktoś tu nie grzeszy intelektem to bez wątpienia ty sam, na twoja inteligencje polecam pokemony lub coś lżejszego ,na pewno ten temat cię wciagnie.
Po czym poznac typowego Polaczka ? Po tym, ze jak nie jest w stanie przytoczyc racjonalnych argumentow to od razu obraza i gnoi przeciwnika o odmiennych pogladach. Bergman rzeczowo wypowiedzial sie na temat filmu (jego subiektywna opinie, do ktorej ma prawo, a to ze sie z nim w zupelnosci zgadzam to inna sprawa;) a tu od razu jakis burak sie przyczepil i wyzywa go od cwiercinteligentow. Boze, co za wiocha.
hmmm..... zapomniałeś dodać.... "moim skromym zdaniem".
Ja brzydzę sie takimi wypowiedziami jak Twoja..
Niesamowite... ten film wzbudził w Tobie emocje zupełnie odwrotne niż powinien, jesteś fenomenalny...
Śmieszy mnie to kiedy ktoś pisze o typowej cesze Polaka (tj obrażaniu innych), robiąc linijke niżej to samo.
Heh.. ale to jest jasne, bo tak czy inaczej wszyscy jestesmy tu "Polaczkami".
Choć nie wszyscy sa tymi "typowymi".
Film rewelacyjny, wyjątkowo wyrózniający się od typowych, współczesnych produkcji amerykańskich. Polecam.
i pozdrawiam ;)
No jasne, ze jestesmy "Polaczkami", dlatego tez obrazanie innych nie jest mi obce, ale robie to tylko w wyjatkowych przypadkach, tzn. jesli mam pewnosci, ze mamy do czynienia z osobnikiem, ktory na nic innego nie zasluzyl:-) Na temat filmu tym razem ani slowa, bo mam juz dosyc;-)