7,6 152 tys. ocen
7,6 10 1 151761
6,5 47 krytyków
Miasto gniewu
powrót do forum filmu Miasto gniewu

który opuścił TOP 100, ustępując przy tym miejsca coraz to słabszym (inaczej: żałosnym) obrazom, takim jak np. "Slumdog" czy "Trainspotting". Porażka.

użytkownik usunięty
Il_cattivo

Cattivo, oscar to wysoka nota ? :) Daj spokój, przeciętny film z przeciętnym aktorstwem. Przewidywalny i na dodatek słaby scenariusz. Nie ośmieszaj się publicznie i tak w ogóle to wole żeby był w Top100 Slumdog i Trainspotting niż te twoje Zielone Mily,Umysły albo Fight Cluby.

użytkownik usunięty

Witam
Obejrzałem film kilka krotnie i uważam go za bardzo dobry. Nie zgodzę się z Tobą, że jest on przewidywalny.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Il_cattivo

Zgadzam się. Film rewelacyjny - geniusz Haggisa, który wykorzystał aktorów do realizacji swej wizji (brak tu ról pierwszoplanowych). Wszyscy aktorzy fantastyczni, szczególnie Newton, Howard, Dillon i (o dziwo) Bullock; muzyka, scenariusz i zdjęcia genialne. Jeden z 12 filmów ocenionych przeze mnie na 10/10 (a obejrzałem ich niespełna 1000). A tymczasem najwyższe miejsca w TOP 100 Filmwebu okupują Podziemny krąg, Siedem i Gran Torino. Żenada.

Pozdrawiam pradziwych kinomanów.
Zapraszam do swojego TOP 100.
Robert Sawyer

ocenił(a) film na 7
Robert_Sawyer

"Przewidywalny i na dodatek słaby scenariusz."
No kolego, ten film na pewno nie jest przewidywalny - bo nie ma w nim jednoliniowej fabuły. Znasz może takie pojęcie schematyczność??

Jeśli nie wiesz co oznacza hasło "przewidywalny", to po co używasz tego słowa? Jak można o tym filmie powiedzieć, że jest przewidywalny!;/

PRZEWIDYWALNY to jest "Wrong turn 2", "Legalna blondynka" albo "szklana pułapka" - ale nie "Crash" człowieku! Zawsze cię karcimy za brak argumentów w twych postach, a jeśli już je podajesz to takie - których znaczenia nie rozumiesz więc przestań się ośmieszać.

Dorośniesz, to zrozumiesz "Miasto gniewu", a dziś zostaw te swoje snobistyczne podejście do filmów nagradzanych przez akademię i nie zaśmiecaj moich tematów.

ocenił(a) film na 9
Il_cattivo

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA SPOJLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Mi nie podobaly sie 2 rzeczy. Przez pierwsze kilka minut filmu mialem wrazenie ze fenomen tego filmu polega na pokazywaniu tylko jak ludzie potrafia byc dla siebie nie mili a murzyni sa najgorsi, ale na szczescie nie ciagnelo sie to dlugo. Druga rzecz to brak przypadkowosci. Chodzi mi o tych 2 policjantow ktorzy mieli ta spinke z tym filmowcem. Przy nastepnym spotkaniu dokladnie w takich parach musieli sie spotkac bo inaczej bylo by bez sensu. W ogole bohaterzy spotykali sie ze soba jakby na sile. Ale za to scena z Persem, Meksykanem i dziewczynka genialna :D ogolnie film 9/10 ;)

ocenił(a) film na 9
Ramoz

A od Fight Clubu to wy sie odczepta ;P
za krotki

ocenił(a) film na 8
Robert_Sawyer

Sawyer, bardzo cię lubię, ale piszesz w tym momencie straszne głupoty.
To, że jakiś obraz jest na liście 100 najlepszych twoim zdaniem filmów, nie znaczy, że musi być na liście każdej osoby na globie. Nie rób z siebie guru i wielkiego znawcy filmów tylko dlatego, że obejrzałeś ich prawie 1000. Uwierz, że nie ty jeden. Trochę pokory.

ocenił(a) film na 9
Robert_Sawyer

Nie zgadzam się, co do Gran Torino. To film wybitny, choć niektórzy tego niedostrzegają.

ocenił(a) film na 6
Il_cattivo

ok 'slumdog' jest zdecydowanie przereklamowany. ale 'trainspotting' to
dobry film, choć nie wiem czy na top100 zasługuje. a co do 'fight clubu',
to przecież świetny film! widocznie masz w sobie niechęć filozofii wschodu
i tyle.