PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7714}
7,5 33 tys. ocen
7,5 10 1 33166
7,3 20 krytyków
Midnight Express
powrót do forum filmu Midnight Express

Buszowałem po internecie i przez przypadek trafiłem na ten film tak narodził się w mym umyśle pomysł wypisujcie sceny filmowe które trwałe zapadły wam w pamięć i jakoś na was wpłynęły
ok zaczynam :D

pierwsza oczywiście z Midnight Express
ooooooooo wieki temu widziałem ten film w TV i pamiętam że zrobił na mnie olbrzymie wrażenie Jedna ze scen (miejmy nadzieje że niczego nie poplątałem) To jak nasz bohater spotyka się ze swoją dziewczyną w więzieniu po kilku latach chyba. Gość absolutnie zszokowany widokiem kobiecego ciała dziewczyna rozbiera się ukazując piersi a on tylko wodzi palcem po więziennej szybie jak by ich dotykał (było chyba coś takiego) I jeszcze druga scena jak jakiś gość odgryza sobie język Te momenty na stałe zadomowiły się w moim wówczas dziecięcym umyśle

dalej dopiszę
"Fucking Amal"
Pierwszy pocałunek dziewczyn jeszcze w pokoju Agnes

"Po tamtej stronie chmur" Antonioniego
Końcówka filmu gułwny bohater wygląda przez szybę na której rozpryskują się krople deszczu a z ofu słyszymy wspaniały monolog o życiu i filmie

"Pusty Dom " Bohater w więzieniu
jego bezgłośne ruchy a w tle wspaniała muzyka pełna zmysłowość

"Grand Torino "
Clint i końcowa scena z zapalniczką

dobra wystarczy :D

ocenił(a) film na 8
mambala

"Gran Torino" jak już co.

ocenił(a) film na 8
mambala

no zabawe masz przednia ze hej;d
mozna by pisac a pisac!

ocenił(a) film na 8
white_rabbit

"no zabawe masz przednia ze hej;d
mozna by pisac a pisac!" - Rozumiem że nie lubisz zbytnio filmów ?? Albo mało ich widziałeś

Bez sensu jest tyle świetnych scen można właśnie wymieniać od groma biorąc pod uwagę że kino narodziło się tak przed XX wiekiem :)

Mam rozumieć że nie masz naprawdę rzadnych scen które zapadły ci w głowę , wzruszyły, przerziły , rozbawiły - przykre i smutne się to wydaje