PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465857}
7,6 85 tys. ocen
7,6 10 1 85094
7,2 24 krytyków
Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet
powrót do forum filmu Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

hylp.

ocenił(a) film na 6

nie rozumiem trochę tego czemu Lisbeth tak naglę zainteresowała się sprawą Blomkvist'a.
troche bez sensu, a łudziłam się, że to w filmie będzie wyjąśnione. może w książce jest?
wyjaśni ktoś? była bym wdzięczna. :3

RudaWiedzma

Trzeba przeczytać książkę a w zasadzie całą trylogię. Można zrozumieć dlaczego Lisbeth jest taka a nie inna. Autor dużo miejsca w książce poświęca na zarysowanie portretu psychologicznego zarówno Mikaela jak i Lisbeth.....Z filmu ciężko wywnioskować jacy oni są i dlaczego.

ocenił(a) film na 9
RudaWiedzma

Jak dla mnie nie zainteresowała się nią od tak. Na początku jest pokazane jak oddaje jego papiery (po prostu wykonywała zlecenie). Powiedziała też, że coś jest z tą sprawą nie tak, że jak dla niej Mikael jest niewinny, więc (jak dla mnie) zainteresowała się nim i szpiegowała go dalej, a na sprawę trafiła przez przypadek, a jak widać lubi zagadki, więc zaczęła ją rozwiązywać.
Ale to tylko moja skromna interpretacja :)

Emillyann

Kto przeczytał książkę to wie, że Lisbeth lubi różne zagadki, a raczej sam fakt ich rozwiązania, dlatego też po researchu Bloomkwista zainteresowała ją sprawa Winnerstroma no i poprzez to sam Bloomkvist.

wick3d

zainteresowała się nim gdyz nic na niego nie mogła znaleźć :)

kobieta lesba, nienawidząca głównie mężczyzn, nagle widzi światło w tunelu... moim zdaniem traktuje mikaela jako ostatnią deskę ratunku dla mężczyzn!

ocenił(a) film na 5
RudaWiedzma

W książce Bloomkvist zleca jej research na temat tych cytatów z biblii on sam znalazł 2 powiązania z zabójstwami resztę znalazła ona i tak się zainteresowała sprawa

aqarin

Czemu nikt jeszcze nie odpowiedział na pytanie?
Ona wcale tą sprawa się nie interesowała. To Mikael ją znalazł i przekonał do współpracy. W filmie tego nie ma. W ogóle w filmie Bloomkvist jest przedstawiony trochę po frajersku. W niczym nie ustępował Lisbeth. Może w obsłudze komputera, ale to była jej profesja.

Aha, Lisbeth wcale nie jest lesbą i nie nienawidzi mężczyzn.

użytkownik usunięty
RudaWiedzma

W książce Lisbeth dostaje od Dircha Frodego zlecenie zbadania Mikaela Blomkvista, a pozniej sprawy Wannerstroma, która wydawała się dziwna i wpływała na ocenę osoby Mikaela. Jednak Frode i Vanger po otrzymaniu częściowego raportu, spotkaniu i podpisaniu umowy z Mikaelem zrezygnowali z dalszego researchu Lisbeth. Bodajże gdy wyszła sprawa cytatów, Mikael potrzebowal kogoś, kto się zna na researchu i powiedział o tym Frodemu, a ten wygadał mu się o raporcie Salander na jego temat. Jako, że był on bardzo szczegółowy i wskazywał na wielkie umiejętności i hakerstwo Salander, Mikael udał się do niej pogadać i tak powstał Chocapic :)