PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=505440}

Millennium: Zamek z piasku, który runął

Luftslottet som sprängdes
2009
7,5 36 tys. ocen
7,5 10 1 36296
6,4 14 krytyków
Millennium: Zamek z piasku, który runął
powrót do forum filmu Millennium: Zamek z piasku, który runął

książki nie czytałem

film jest po prostu piękny (bo tak chciałbym to ująć)

ogólnie podsumuję całą trójkę bo tak to widzę - jeden z najlepszych filmów jakie widziałem

i mimo, że czytałem utyskiwania, że to, że tamto, niezgodne czy nie pokazane to... no co mnie to obchodzi jeśli ja nie czytałem książki? :D

dla wszystkich, którzy NIE CZYTALI (i nie zamierzają czytać) książki - POLECAM FILM !!!

V-K

p.s. a teraz sobie przeczytam książkę, a co... :]

ocenił(a) film na 8
VanKert

mimo wszystko polecam trylogię w wersji książkowej, film pominął wiele istotnych wątków

ocenił(a) film na 6
Dar0962

Nie powiedziałbym, że to wątki bardzo istotne, ale z pewnością wątki te nadają smaczku i jakby bardziej naświetlają nam postawy bohaterów. Książki oczywiście warto przeczytać dla samego funu - dawno nie przeczytałem siedmiuset stron w kilka godzin, książkę łyka się za jednym razem bez popijania...
Jeżeli chodzi o sam film, nie jest to może dzieło wybitne i jeszcze to aktorstwo serialowe, jednak różni się troszkę od aktorstwa scenicznego czy filmowego... Jednak wszystko da się przecierpieć :P

POLECAM!

ocenił(a) film na 7
thethonator

7/10

No rzeczywiście fajne. Noomi Rapace - zjawiskowa aktorka. Tak, jak inni - również przeczytam (kiedyś) książki. A sądzę, że warto - najbardziej interesuje mnie Lisbeth - taki ciężki orzech do zgryzienia... W każdym z ww postów pojawiło się słowo "polecam", więc ja też napiszę (nie będę gorszy) - POLECAM ! :)

LA4

Widzieliście już toą część?godzie ją można zobaczyć bo ja szukam i nie moge znaleść:]

LA4

Uważam że film przeszedł samego siebie:]

poprostu był super;]

a co do aktorów również byli cudowni.Może dlatego że nie są jeszcze na tyle znani aby udeżyła i woda sodowa - tak jak niektórym chociażby aktorom polskim. moim zadniem Michael był najlepszy:]

ocenił(a) film na 10
LA4

http://chomikuj.pl/sherion261 tutaj znajdziecie wszystkie części i filmu i książki. Zgadzam się z LA4 jeśli chodzi o aktorkę do roli Salander to nie mogli lepiej trafić. Jeśli kogoś fascynuje główna bohaterka, tak jak mnie to gorąco polecam książkę, w filmie brakuje wielu wątków dotyczący jej osobowości.