PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10047641}

Ministerstwo Niebezpiecznych Drani

The Ministry of Ungentlemanly Warfare
2024
6,2 20 tys. ocen
6,2 10 1 20184
5,3 26 krytyków
Ministerstwo Niebezpiecznych Drani
powrót do forum filmu Ministerstwo Niebezpiecznych Drani
adso41

A miłośnicy Adolfa z reszty Europy? Nie byli bombardowani taktycznie i ostrzeliwani ogniem stromotorowym?

ocenił(a) film na 8
tralalakotkidwa

To chyba ogladalismy inne filmy bo w tym non stop jest mowa o wojnie z NIEMCAMI ... Jakis przyglup zapoda prymitywny text o nazistach a reszta idiotow mu przyklaskuje ... A ma sie to do filmu jak piernik do wiatraka.

Sabcio1234

Chyba inny film ogladales. Od samego poczatku pieprza o nazistach. Wzmianki o Niemcach pojawiaja sie sporadycznie.

tralalakotkidwa

Jak byś w razie kiedyś twierdził, że coś złego robili w Polsce komuniści, to pamiętaj, że to nie byli komuniści, ani marsjanie, tylko Polacy.

eltoro10000

Z tą różnicą, że komuszki mieli mocodawców w Moskwie w wyniku różnych ustaleń między mocarstwami. No i mieliśmy ruskich sołdatów stacjonujących w Polsce aż do 1991 r. Inaczej mówiąc, władza komusza była oparta na ruskich czołgach. Natomiast adolfa to sobie szkopy same wybrały. Entuzjastycznie. Bo ich sposobem na Wielki Kryzys była grabież i eksterminacja grabionych. Ich potomkowie żyją zresztą z owoców tej grabieży do dziś. Naród paserów.

HamiIkar

Byłem pewny, że jakiś relatywista potrafi to sobie zgrabnie wytłumaczyć w stylu Kalego ;-)

eltoro10000

Mnie natomiast nie zaskakuje to, że ktoś pod moim postem będzie z uporem prawaka utrwalać krzywdzący afro-afrykanów rasistowski stereotyp moralności Kalego. To może wszak ranić szukających swego miejsca na ziemi inżynierów. Słowa ranią bardziej niż noże, chociaż młody sierżant wojsk pancernych mógłby mieć na ten temat inne zdanie. Gdyby nadal żył. Aha, skoro szanowny dotarł w słowniku do literki "r" to sprawdziłbym niewiele wcześniejszą literkę "p". Jak "projekcja". A w wolnym czasie jeszcze "i" jak "indyferentyzm". Udanej soboty ;-)

HamiIkar

Sprawdź pod "b". jak "bełkot"...

eltoro10000

Mocne słowa jak na kogoś kto posługuje się prostackim sylogizmem i projektuje własne deficyty na rozmówcę. Widzę, że kontynuacja tej parodii dyskusji byłaby z mojej strony rzucaniem pereł przed wieprza. Taplaj się dalej, szczeciniasty.

HamiIkar

Nie wiem, co tam palisz, ale lepiej to odstaw...

eltoro10000

Daruj sobie ten protekcjonalny ton. Inwektywy nie zastąpią argumentów a twoje są z dupy. Może to nie twoja wina, może po prostu nie miałeś nigdy logiki w procesie swojego kształcenia. Niemniej, jak wyżej.

HamiIkar

A ty nadal leczysz swoje kompleksy pseudo intelektualnym bełkotem frustracie? Lepiej przestań używać słów, których znaczenia nie rozumiesz. Argumenty? Nie rozpoznałbyś argumentu, nawet, gdybyś się o niego potknął, daruj więc sobie te wypociny ;-)

eltoro10000

To jednak sobie tego relatywistę sprawdź. I projekcję też. Do zapoznania się z tematyką kompleksów nie namawiam bo raczej cię to przerośnie. I rzeczywiście, Schopenhauer w swojej Erystyce wyróżnia argumenty ad personam jako te, które niektórzy stosują w sporach. Niemniej, wydaje się nie sprzyjać stosowaniu takich zabiegów jako ujawniających jednostkę prymitywną. Ale co zrobić jak się już wejdzie w dyskurs prostakiem. Zacząłeś od etykietowania bo na więcej cię nie stać, spocony umyśle, ty. Odpowiadając takiemu głąbowi się nie pocę. Ziewam.

HamiIkar

To ziewaj sobie, ja mam lepsze rzeczy do robienia w życiu niż przekomarzanie się z jakimś przygłupem w internecie.

eltoro10000

Przygłupa to znajdziesz w lustrze. I już nie płacz, to ty zacząłeś od kontrowersyjnego gówna. Jest różnica między komuną przywleczoną na ruskich czołgach a nazizmem wybranym przez niemców, którzy dorabiali się fortun, grabiąc podbite narody. Jestem z natury życzliwy wobec ludzi ale takie serwilistyczne kleszcze włażące w dupę szkopom to odrębna kategoria.

HamiIkar

Tak jak myślałem, upośledzony umysłowo troll zawsze musi mieć ostatnie zdanie ;-) Masz jeszcze coś do powiedzenia? ;-)

eltoro10000

Mogę jedynie zaaprobować twoją samokrytykę, czopku. Idź i nie grzesz więcej.

HamiIkar

https://www.youtube.com/watch?v=a5Qz4HvdmXw to tak w kwestii Nazisci i Niemcy

Mslaw_Mslaw

Klasyk. Widziałem dawno temu ale warto przypomnieć. Ciekawe czy trudno byłoby ten tekst zaśpiewać pod Odę do radości? ;-)

tralalakotkidwa

Austyjacy już cie lubią

użytkownik usunięty
tralalakotkidwa

A z ciekawości: Popiełuszkę zabili UBecy, komuniści czy Polacy?

ocenił(a) film na 6
tralalakotkidwa

To największa wygrana polityki zagranicznej Niemiec. Oddzielenie państwa od historii.

tralalakotkidwa

prawactwo i ich problemy xd

ocenił(a) film na 3
tralalakotkidwa

Ale za to banderowcy a nie Ukraińcy. Bardzo fajna hipokryzja zaczyna panować w Polsce.

użytkownik usunięty
tralalakotkidwa

Z doświadczenia wiem, że ludzie piszący "Niemcy! nie naziści" są niekonsekwentni i głoszą np., że Popiełuszkę zabili ubecy a nie Polacy.

tralalakotkidwa

Historia nie jest twoją mocną stroną. Nazistami byli Niemcy, Austriacy. Ukraińcy, Włosi, Francuzi, Rosjanie i wiele innych narodowości. W Warszawie autorami największych zbrodni nie byli Niemcy.

tralalakotkidwa

Jak to jest, że tyle lat po wojnie, a dalej Niemców nazywają nazistami.

Godless

Ponieważ cały świat dokładnie wie, że chodzi o Niemcy i nie muszą się do tego brandzlować i mieć bólu dupy jak Polacy. Nie, to nie jest wielki spisek mający na celu ukrywać przed światem prawdziwą tożsamość Niemców jako Nazistów.