PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=881}

Misja na Marsa

Mission to Mars
2000
6,2 26 tys. ocen
6,2 10 1 25767
4,4 9 krytyków
Misja na Marsa
powrót do forum filmu Misja na Marsa

Wkur***** sie na maxa

użytkownik usunięty

Bylem niedawno na misji na marsa i uwazam ze film jest swietny!Ostatnio przeczytalem w "Filmie" jak jakas kobieta sie wypowiadala na temat tego filmu ze to totalna klapa i ze film ogladaja dzieci do lat 15.Wiec powiem ze to g**** prawda.Odezwala sie pani pedagog.
Sama na pewno nie wymyslila by czegos fajniejszego.Film podobal sie moim przyjaciola ktorzy maja po 21 lat.A skoro chce pani zobaczyc cos realnego to prosze sobie wypozyczyc jakis film dokumentalny.A tak przy okazji Brian De Palma "wniosl" ciekawe zakonczenie ktorego nikt sie nie spodziewal.

Film jest beznadziejny i nadaje sie dla dzieci do 12 lat lub tez gospodyn domowych kochajacych brazylijskie seriale.

Masz rację takiego zakończenia nikt się nie spodziewał bo było tragiczne.

Film jest wyjątkowo infantylny i beznadziejny. Już nawet "Czerwona planeta jest 100 razy lepsza.

użytkownik usunięty
ClockworkBoy

przepraszam was, ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania. jesli komus sie podoba, to ma prawo mu sie podobac i tak samo w druga strone. zakonczenie moze rzeczywiscie jest banalne, ale film oglada sie dobrze. muzyka morricone na wysokim, jak zwykle, poziomie. do gry aktorskiej rowniez nie mozna sie za bardzo czepiac. efekty dobre. a gosc, ktory postanowil sie intelektualnie wynurzyc i stwierdzil, ze czerwona planeta jest 100 razy lepsza od misji na marsa, musi chyba wrocic do psychiatryka. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
ClockworkBoy

czerwona planeta to gowno w porownaniu z tym filmem

ocenił(a) film na 8
ClockworkBoy

Mi się film podobał, można było obejrzeć.

ocenił(a) film na 7

Film jest bardzo fajny. Nie bardzo widze sens porownywania filmów ze sobą - ja staram się tego nigdy nie robić, bo zawsze prawie można znaleźć i plusy i minusy w każdym zagadnieniu. Nawet jeśli dwa filmy opowiadają o wyprawie na te sama planete.
JA bardzo lubię ten film bo jest zwykły - to chyba dobre słowo, mimo, że opowiada o, najsłabiej mówiąc, nienajzwyklejszej czynnosci - jaka jest wyprawa czlowieka na marsa... Ale jest to film o zwykłych ludzkich uczuciach poddanych niezwykłym próbom.....
nie można zapominać ze jest to science fiction - dlatego ja nie czepiałbym się onca filmu - pozdrawiam

Ciepiel

zarówno czerwona planeta jak i misja na marsa to szit porównywalny.

ocenił(a) film na 7
Krolik_Pudding

Ludzie przesadzacie,obydwa filmy da sie oglądnąć. Nie jest to może wybitne kino, ale też nie jest takie złe.

Można mieć i 40 lat i nie dojrzeć intelektualnie do 15.

ocenił(a) film na 9
pink_power

Jak dla mnie to film jest wybitny ze względu na oszałamiające zdjęcia, zwłaszcza te w kosmosie. Napięcie też jest spore :)

ocenił(a) film na 9

Ci którym sie film nie podobał to chyba własnie te dzieci dla których niby miałby być ten film... - pewnie spodziewaliście sie biegających zielonych ludzików, strzelanin, wybuchów i gołych cycków - wtedy byście pewnie byli zadowoleni...
Jak dla mnie film zrobiony został w ambitny sposób, bez szaleństw - a końcówka czy jest banalna? - raczej bym tu sie nie zgodził - ja np absolutnie sie nie spodziewałem że film pójdzie w takim kierunku...

Ale oczywiscie to tylk omoje zdanie i zgadzac sie nie musicie -

a "Czerwona planeta" i "Misja na marsa" to dwa zupełnie rózne filmy - nie ma co porównywać - jedyne chyba co je łaczy że dzieją sie na tej samej palnecie - to tak jakbyscie chcieli porównac American beauty i Szklana pułapke bo akcja jest na Ziemi... ("ziemskie" tytuły wybrałem zupełnie przypadkowe więc nie czepiajcie sie)

Pozdrawiam wszystkich:))

Jednym się podoba, innym nie. Wg mnie film jest bardzo dobry. Może zakończenie trochę "infantylne", ale da się przeżyć. Nie zmienia to faktu że film jest ok. Polecam i mam nadzieję że przeczytają to osoby, które po obejrzeniu go podzielą moje zdanie i nie będą mnie winić za stracony czas. Pozdrawiam.

marcin_moi

Ale temat... Sprzed 8 lat! o_o