Dlaczego tyle ludzi nie zastanowi się zanim wyrządzi krzywdę drugiemu człowiekowi ? jak
wiadomo ludzie nie tolerują tego czego nie rozumieją i się boja , ale matka ? co to za matka
która wyrządza dziecku coś takiego ? Powiem tak , rodzina mojej koleżanki jest typowa
rodzina protestancka bardzo głęboko wierząca , widzi tylko biblie i co w niej pisze , potępia
wszystkie odmiany włącznie z homoseksualizmem , brzydzi się takimi ludzmi . Brat mojej
koleżanki jest gejem i nikt o tym nie wie , oglądając ten film miałam przed oczami historie
która może wystąpić u nich za kilka lat , matka tak samo rąbnięta na punkcie Boga i Biblii .
Chłopak nie jest twardy psychicznie , wręcz odwrotnie kiedy był mały marzył o tym żeby grac
na gitarze a oni zapisali go na piłkę nożną , już to dla niego było tragedią a co będzie jak go
wyślą na leczenie ? bo uważają to za zboczenie i chorobę którą trzeba leczyć .Chłopak się
załamie i skończy tak jak Bobby zresztą od małego zachowywał się tak jak on , zawsze był
inny niż wszyscy . Historia jakich pełno . Dlaczego mnie to tak dotknęło ? bo znam go od
małego i widuje go dzień w dzień od 11 lat i teraz dopiero zobaczyłam jak on może się
czuć...Tragiczne. Sam film w sobie mnie nie wzruszył , jedynie moment w chwili kiedy jego
brat wybiegł na boisko bo chyba on jedyny starał się go zrozumieć.