Monachium

Munich
2005
7,4 59 tys. ocen
7,4 10 1 58619
7,2 32 krytyków
Monachium
powrót do forum filmu Monachium

Skandal !!

użytkownik usunięty

Jakim cudem Pan Janusz Kamiński nie został nominowany do Oskara za zdjęcia do tego filmu?! To jest skandal!

Dokładnie, a "Wyznania gejszy" 6 nominacji?? Sorry, ale to była jedna z największych kla roku, a i zdjęcia nie były tam jakieś nadzwyczajne. Nikt by nie płakał jakby sobie w tej kategorii podarowali.

ocenił(a) film na 9

A ja jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczony, że film dostał te 5 nominacji w tym w kategorii najwazniejszej. o! :)

użytkownik usunięty
marczykowski

Ja również jestem bardzo zadowolony z tego powodu.Aczkolwiek niesprawiedliwym jest nie przyznanie nominacji Kamińskiemu za zdjęcia,które były kapitalne(albo chociaż za Wojnę światów-tam też się nieźle spisał)Ale nie ma co płakać nad rozlanym...Ważne,aby Monachium dostało choć jedną statuetkę (najlepiej za film,bądź reżyserię :),a zresztą wszystkie są ważne.Niech coś mu dadzą!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6

Ja sobie nie wyobrażam żeby jakiś inny film mógł dostać oscara w kategorii najlepszy film to była by totalna porażka.

ocenił(a) film na 9

wielka szkoda zwłaszcza zę liczyłem na nominację dla Kamińskiego bo na nic innego ze storny Polskiej nei mozna było liczyć bo czy o Komorniku mam coś wspominać nieorstał do piet nominowanym filmom chodz sie troszke zdziwłem ze nie wybrali Ukrtego czy Dziecka do statuetki:|

ocenił(a) film na 8

jakim cudem tak mało nominacji miało monachium na złotych globach??!! zwyciezcą praktycznie został film o kowbojach-gejach!!! (prawdopodobnie bohaterowie byli jeszcze chorzy na jakąś śmiertelną chorobę, bo tylko tacy zdobywają nagrody - ARRRRGH!!!!!)

diana6echo

spielberg zawsze ląduje na 4 łapy -ciekawe dlaczego ? ha ha.Monachium jeszcze nie oglądałem ale cokolwiek by nie nakręcił sprzeda się

Film został chłodno przyjęty w Stanach i dostał mniej nominacji ze względu na przedstawienie Izraela w niezbyt korzystnym świetle.