Jakim cudem Pan Janusz Kamiński nie został nominowany do Oskara za zdjęcia do tego filmu?! To jest skandal!
Dokładnie, a "Wyznania gejszy" 6 nominacji?? Sorry, ale to była jedna z największych kla roku, a i zdjęcia nie były tam jakieś nadzwyczajne. Nikt by nie płakał jakby sobie w tej kategorii podarowali.
A ja jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczony, że film dostał te 5 nominacji w tym w kategorii najwazniejszej. o! :)
Ja również jestem bardzo zadowolony z tego powodu.Aczkolwiek niesprawiedliwym jest nie przyznanie nominacji Kamińskiemu za zdjęcia,które były kapitalne(albo chociaż za Wojnę światów-tam też się nieźle spisał)Ale nie ma co płakać nad rozlanym...Ważne,aby Monachium dostało choć jedną statuetkę (najlepiej za film,bądź reżyserię :),a zresztą wszystkie są ważne.Niech coś mu dadzą!!!!!!!!!
Ja sobie nie wyobrażam żeby jakiś inny film mógł dostać oscara w kategorii najlepszy film to była by totalna porażka.
wielka szkoda zwłaszcza zę liczyłem na nominację dla Kamińskiego bo na nic innego ze storny Polskiej nei mozna było liczyć bo czy o Komorniku mam coś wspominać nieorstał do piet nominowanym filmom chodz sie troszke zdziwłem ze nie wybrali Ukrtego czy Dziecka do statuetki:|
jakim cudem tak mało nominacji miało monachium na złotych globach??!! zwyciezcą praktycznie został film o kowbojach-gejach!!! (prawdopodobnie bohaterowie byli jeszcze chorzy na jakąś śmiertelną chorobę, bo tylko tacy zdobywają nagrody - ARRRRGH!!!!!)
spielberg zawsze ląduje na 4 łapy -ciekawe dlaczego ? ha ha.Monachium jeszcze nie oglądałem ale cokolwiek by nie nakręcił sprzeda się