Ja naprawdę pokładam wiarę w tym filmie, Venom nie dał rady mimo Toma Hardy'ego, bo został okrojony z wielu scen i horrorowego klimatu ponieważ stwierdzili, że przerobią R-kę na PG13 co było złe, znaczy czarny glut mógłby być PG13 od początku i wtedy mógłby wyjść nawet lepiej. A dlaczego o ograniczeniach wiekowych? No cóż Morbius to tak jakby wampir, więc krew powinna się lać, przynajmniej gdy ten będzie czuł głód, czyli R-kę mógłby dostać, bo i odpowiedni mroczny klimat trzeba by było pod niego zbudować, to musi być horror. Nie oczekuję żeby to było drugie ,,Nosferatu", czy ,,Dracula", ale też nie chcę żeby zrobili z tego drugi ,,Zmierzch." Może Sony w końcu przejrzy na oczy, a powinno bo to studio wieloma swoimi filmami już męczy, tak więc chciałbym aby to był klimatyczny horror, ale pewnie wyjdzie z tego potworek, bo kolejny film o wrogu Spider-Mana bez Spider-Mana. Normalnie czekam na filmy takie jak ,,Tombstone" czy ,,Hammerhead" z czego drugi mógłby być dobrym filmem gangsterskim, ale robiłoby go Sony, więc nie.
Zacznę od tego że R-ka w Venomie niewiele uważam by pomogła, bo zawinił scenariusz tak samo zresztą jak w Deadpoolu który moim zdaniem historie miał słabą, ocenę w tym filmie podważyłem tylko z powodu dwóch postaci które się wyróżniały w tej historii.
W Venomie zawinił scenariusz, bo musieli go trochę zmieniać, a co do DP, to sam nie jestem fanem, ale raczej przez rynsztokowy humor