PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=397385}

Morderstwa w Oxford

The Oxford Murders
2008
6,3 3,8 tys. ocen
6,3 10 1 3773
6,0 3 krytyków
Morderstwa w Oxford
powrót do forum filmu Morderstwa w Oxford

Ręce mi opadają jak czytam wypowiedzi innych, albo może inny film oglądaliśmy. To na pewno nie jest film dla ludzi pokroju Piła, Godzilla, itp. Ostatnie takie emocje wywołał we mnie film Prestiż. Oglądałem przynajmniej wszystko to, co trzeba zobaczyć, mam wyrobione zdanie i wiem, co jest dobre, a co jest kiczem lub papką komercyjną. Świetna gra aktorska, intelektualna zabawa dla naszego umysłu, głębia nauki, której nie rozumiemy, a próbujemy pojąć, bo wydaje nam się, że dojdziemy do prawdy.. .Chyba nie ma nawet jednej osoby, która jednoznacznie odpowiedziała, kto kryje się za morderstwami. Polecam, polecam, polecam zdecydowanie na tak i wiem, co mówię. Mogę się założyć i jestem pewien, ze jak film pojawi się w kinach i dotrze do szerszej grupy odbiorców , będzie wydarzeniem z min 8,5!!!.

lukasz_kucharczyk

I nie jest wydarzeniem.

Jak dla mnie film na serio swietny. Spokojny, cichy, dajacy do myslenia.
Nie ma co sie rozwodzic wiecej, bo juz wszystko zostalo napisane powyzej :)
Ja takie filmy po prostu lubie...Zbyt rozbudowana akcja, krzyki, szamotanimy itp itd mnie dekoncentruja i denerwuja. W tym filmie mozna spokojnie skupic sie na mysleniu.
Jedynym minusem dla mnie - od pierwszych minut wiedzialam kto jest zabojca, kto jest wszystkiemu winien itp.
Ale ja to zawsze wiem za szybko, nie wiem, kobieca intuicja czy co - psuje mi to czesto zabawe;) niestety.
8/10