(przy wyjaśnieniu spoiler!) Nagrałem film na vhs, ponieważ o godzinie, w której film był andawany - usypiam na filmach. Niestety kaseta vhs okazała się za krótka i nagrala mi film do momentu gdy Mrs. Hubbard dźga sztyletem (?) cialo Ratchetta. Co było dalej? Bardzo proszę o dokładny opis. Zależy mi na tym. z góry dziękuję :)
Po niej kilka osób dżgnięło Cassetiego,i Poirot zapytał którą wersję ma przedstawić policji w Grodzie,oczywistym faktem było,że to te 12 osób zaplanowalo i zabiło Cassetiego,ale Poirot zadecydował ze na policji opowie pierwsza wersje,mówiacą o facecie w mundurze który wsiadł do pociągu zabił Cassetiego,i następnie uciekł.To jest chyba pierwsz sprawa w którejPoirot nagiął prawo,ale decyzja była słuszna bo facet był winnien śmierci 5 osób,a kara go nie dosięgała,aż w koncu dosięgła.
Po niej kilka osób dżgnięło Cassetiego,i Poirot zapytał którą wersję ma przedstawić policji w Grodzie,oczywistym faktem było,że to te 12 osób zaplanowalo i zabiło Cassetiego,ale Poirot zadecydował ze na policji opowie pierwsza wersje,mówiacą o facecie w mundurze który wsiadł do pociągu zabił Cassetiego,i następnie uciekł.To jest chyba pierwsz sprawa w którejPoirot nagiął prawo,ale decyzja była słuszna bo facet był winnien śmierci 5 osób,a kara go nie dosięgała,aż w koncu dostał za swoje.
Mam nadzieję,że pomogłem