PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119176
6,3 11 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Oglądam ten film 24 na dobę, i za każdym razem pod koniec filmu beczę. ;d Aktorzy byli rewelacyjni. Szczególnie zainteresowała mnie AnnaSophia Robb, która rewelacyjnie wcieliła się w rolę Lesile.

kanciasta

Niezły wyczyn

ocenił(a) film na 5
kanciasta

Wow, aż 24 godziny? xD
Film podobał mi się średnio, momentami wolałem robić coś innego niż oglądać bo taki nudnawy był....
Temat ciekawy ale przez sposób w jaki zostało to wszystko przedstawione praktycznie do mnie nie trafił.
Film jednak sam w sobie głupi nie jest :D

ocenił(a) film na 6
leytris

do mnie tez nie do konca trafił ten film, moze dlatego że nastawiałem się na kino trochę innego rodzaju. okazuje się bowiem, ze "most..." jest bardziej dramatem z elementami fantasy niż odwrotnie. w każdym razie przyznam ze na swój sposób ów dzieło jest piękne, nie można odmówić mu dość dużego ładunku emocjonalnego jaki ze sobą niesie. no i oczywiście tytułowy most - wspaniały hołd dla potęgi wyobraźni.

Tomasz_P

Może nie był to film z najwyższej półki, ale po pierwsze mnie wzruszył po drugie urzekła mnie jego baśniowa otoczka, no i koniec bardzo dobrze zrobiony. Goraco polecam :)

ocenił(a) film na 10
kanciasta

Ja oglądałem codziennie przez prawie dwa tygodnie, a na początku nawet po kilka razy dziennie, arcydzieło.Zawsze utożsamiałem się z Jessem, byłem w podobnej sytuacji, ale w przeciwieństwie do niego nie miałem kogoś kto by mi pomógł, kogoś takiego jak Leslie.

ocenił(a) film na 8
Nerio_16

Masz rację, ale nie tylko Ty w takiej byłeś :). Świetny film! Dziś go oglądałem dwa razy :) Za każdym razem, gdy Jess dowiaduje się, że Leslie nie żyje to czuję gulę w gardle. A przechodząc do AnnaSophii. Aktorka godna polecenia. Świetnie gra oraz można rzec, iż grzeszy urodą ;).

ocenił(a) film na 10
kanciasta

Popieram. To również jeden z moich ulubionych filmów.

ocenił(a) film na 9
kanciasta

Cudowny film z pięknym przesłaniem - a mianowicie, że człowiek bez wyobraźni jest niczym ;)

ocenił(a) film na 7
Lazil

Przesłanie jest takie, ale jest jeszcze takie - w życiu nie zawsze jest lekko, ale nie poddawając się osiągniemy to czego pragniemy i ci którzy odeszli zostawiają po sobie ślad dzięki temu nigdy ich nie zapomnimy, nie można się załamywać tylko trzeba iść przed siebie:))
A film mi się bardzo podobał, miał w sobie to coś, coś co mnie urzekło, wzruszyło, momentami rozbawiało. Polecam wszystkim i dużym i małym :D

ocenił(a) film na 10
kanciasta

ja oglądam raz do roku uważam bo jeszcze może zmienię zdanie ale jak dotąd zawsze wzruszał ze względu na realną grę aktorów

ocenił(a) film na 8
kanciasta

film bardzo dobry jak najbardziej godny polecenia choć nie dla osób lubiących jedynie ( podkreślam jedynie bo sam czasami lubię i takie filmy) totalną sieczkę i litry krwi. Odrobina refleksji i powrót myślami do dzieciństwa kiedy to zwykły "trzepak" był fortecą a kijek potężną bronią siejąca zniszczenie. Jest w tym coś magicznego co porusza dogłębnie i pozostawia po sobie ślad jak dla mnie film na miarę "Podaj dalej"

ocenił(a) film na 8
kanciasta

Ja uwielbiam ten film, wzruszający, poruszający i zawierający głębokie przesłanie.

kanciasta

Genialny film. Jak dla mnie arcydzieło. Oglądałem cztery razy i za każdym razem wyzwalał u mnie wielkie emocje. Zasłużone 10/10.

kanciasta

No ja może kompletnie nie oszalałam na punkcie tej produkcji ale lubię tego typu filmy, fajnie się oglądało, również polecam gorąco.