Zwracam się z prośbą o obrazy kolorytu "Mostu do Terabithii". Tj. Filmy, które w niezwykły sposób potrafią wpłynąć na odbiorce (zdjąć klapy z ocząt szarego Kowalskiego)
po obejrzeniu mostu rowniez zaczalem poszukiwac filmow tego typu, niestety nie znalazlem zadnego rownie pieknego i wzruszajacego, ale wymienie tytuly ktore pamietam, te filmy sa niezle, no ale troche im brakuje do mostu,
ogladalem wszystkie z nich, niektore mnie nie wzruszyly, ale innych na tym portalu tak, wiec radze sprowowac
have dreams will travel (z AnnaSophia, piekny)
szkola uczuc
wszystko za zycie
zimna wojna
piekny umysl
august rush
once
my girl
december boys
zielona mila
skazani na shawshawk
tanczacy z wilkami
marzyciel
rowniez sie dolaczam do prosby, chetnie obejrze wiecej takich filmow
Co jak co, ale My Girl był dużo lepszy od Mostu do Terabithii. Radzę oglądnąć jeszcze raz, to na pewno zmienisz zdanie. Na pewno jest bardziej wzruszający, miał lepszy klimat. Nie mam nic do Mostu.., to genialny film i bardzo mi się podobał, ale dożo mu brakuje do takiego arcydzieła jak My Girl. Żaden film tak mną nie wstrząsną i na żadnym tak nie ryczałem. Tak samo nie mam nic do Anny Sobhii, która jest już teraz bardzo dobrą aktorką, ale dużo jej brakuje do talentu Anny Chlumsky. Co do filmów, które według mnie warto obejżeć to:
1. MY GIRL
2. My Girl 2
3. Wszystko dla mojej córki
4. My life without me
5. Edward nożycoręki
5. Grobowiec świetlików
6. Szósty zmysł
7. Love story
8. Pianista
9. Lista Schindlera
10. Co gryzie Gilberta Grape
Na innym forum jeszcze kilka pozycji znalazłem. Nie do konca sa z moralem, ale to wyciskacze lez wedlug innych:
titanic
joe black
list w butelce
wbrew regułą
casablanca
Co się wydarzyło w Madison County
gdyby jutra nie było
choć goni nas czas
piekna i szalona
pamietnik
krol lew
Ja też dorzucę kilka tytułów:
Stowarzyszenie umarłych poetów
Pan od muzyki
Wierny ogrodnik
Billy Elliot
Jedwabna opowieść
Przede wszystkim:
Forest Gump
Miasto Aniołów
Między Piekłem A Niebem
Dowód
Przerwana Lekcja Muzyki
Może nie są tak baśniowe, ale w niezwykły sposób wpłynęły na odbiorcę czyt. mnie.
Napiszę tylko jeden film, ale jak się mi coś przypomni to później dodam:
A:i Sztuczna inteligencja - niby fantastyka, ale bardzo mnie wzruszył...
Hmn... no i może jeszcze Mały Manhattan (też z Joshem :D) taki przyjemny film i też uczy co to miłość :).