PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119381
6,2 13 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Film a książka.

ocenił(a) film na 10

Filmu jeszcze nie oglądałam, ale czytałam książkę. I mam pytanie: czy we filmie te przygody też były tylko w wyobraźni bohaterów? Tak myślę, że raczej nie, ale nie jestem pewna. Bo czytając książkę odniosłam właśnie takie wrażenie, że oni sobie to tylko wymyślili, a nie byli w Terabithii naprawdę.

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Z tego co wiem, film jest bardzo wierny książce.
Dobre wrażenie odniosłaś, bowiem wszystkie przygody jakie bohaterowie przeżywali w lesie były częścią ich wyobraźni.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja też najpierw obejrzałam książkę i uważam,że jest na prawdę świetna:) Zgadza się, te przygody wydarzyły się w ich wyobraźni:) Bo ta historia jest bardzo realistyczna, pokazuje tylko jak bujną można mieć wyobraźnie:D Koniecznie musisz obejrzeć film:]

anitka333333

Ładna okładka książki prawda? ;D Tylko, że treści to z niej za dużo nie wyczytamy ^^ Wiem, że jest to czepianie się, ale mnie to po prostu rozśmieszyło "najpierw obejrzałem książkę" XDDD Hehe.

Książkę polecam tak samo jak film. :)

Pozdrawiam.

Turin_Turambar

I znowu to samo "obejrzałAm" a nie "obejrzałEm". ;P Pomyłka taka regularna ^^

Turin_Turambar

Mam pytanie. Czy z książki dowiemy się nowych, ważnych informacji? I czy nie będzie nudziła skoro film znam już na pamięć? :P

ocenił(a) film na 10
mp_555

Mnie się książka nie nudziła! Fajna jest! Ciekawe tylko, czy film się duuuużo od niej różni...

ocenił(a) film na 10
mp_555

Heh:D No okej, pomyliłam się:) Ale i tak obejrzałam książkę, tyle że potem ją jeszcze przeczytałam;]
A wracając do tematu to film jest bardzo, bardzo wierny książce. CZYTAJĄC ją znajdziesz pewnie sporo nowych informacji, ale skoro obejrzałaś już film to najważniejsze już znasz:) Chociaż ani trochę cie nie zniechęcam, bo książką jest super, a skoro film ci się spodobał, to książka na pewno też...