Zdecydowanie się spóźnili z tym filmem. Gdyby film debiutował w czasie gdy miałem 12-15 lat to do dzisiaj prawdopodobnie byłby dziełem kultowym mojego dzieciństwa. Ale nawet teraz gdy mam ponad 20, film zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Niestety wspólczesne dzieciaki, wychowywane na telewizji i grach komputerowych, a jak sięgają po literaturę dziecięcą, to przeważnie po Harry'ego Pottera, napewno nie będą miały pojęcia o czym jest film. Ale mimo wszystko dobrze, że ten film powstał. Naet dopiero teraz. Misie podobał.
UWAGA taelent!! AnnaSophia Robb jako Leslie. Dzieciak ma talent. Widziałem ja juz wcześniej w "Charlie i fabryka czekolady", ale nie bardzo zwróciłem na nią wtedy uwagę. Jednak ten film jest całkowicie jej, zwłaszcza w porównaniu z odtwórcą głównej roli, który wypadł mizernie.
9/10
Zgadzam się! Film był niesamowity. Na początku nie przypadł mi do gustu i myślałem, że będzie to "zwyklak", nieudane widowisko filmowe, ale zostałem bardzo mile zaskoczony.
Ja także mimo, że mam 23 lata stwierdzam z pełnym przekonaniem, że gdyby film powstał kilka lat wcześniej byłby pewnie jedną z kultowych pozycji w mojej wideotece. Choć z drugiej strony nie zobaczylibyśmy wtedy wspaniałej AnnySophii Robb w roli Leslie. Niemniej jednak film jest świetny i na pewno nabędę wersję DVD.
Jedno co mnie drażni w tego typu filmach to dubbing, który z reguły jest koszmarny. Nie miałem co prawda okazji go słyszeć, ale sądzę, że nic nie straciłem.
Ja także się zgadzam! I cieszę się że powstają jeszcze takie filmy. Bo film to wartościowy. Faktycznie dzieci teraz sięgaja częściej po Harry'ego Pottera niż po mniej znane książki tego samego gatunku, i tracą na tym bardzo dużo. Nie muszę podawać wieku bo dla mnie ten film jest kultowy, z tego względu że wychowałem się na bajkach Disney'a a szczególnie na Królu Lwie.
Świetny i wzruszający film. Przywołuje wspomnienia z dzieciństwa... ahhhh co to były za czasy :) Oby jak najwięcej takich filmów.
Biały Pielgrzym, do dziś obejrzałem w sumie ten film 4 razy i zmieniam swoje nastawienie wobec tego tytułu. Otóż "Most do Terabithii" w ciągu zaledwie kilku dni stał się i dla mnie pozycją kultową. Tym bardziej z niecierpliwością oczekuję wydania DVD. Mam tylko nadzieję, że Monolith wzbogaci wydanie o jakieś dodatki, najlepiej wywiady :D.
Trzymam kciuki!
Wg mnie ten film nie jest dla dzieci w wieku 12-15 lat (proszę piętnastolatków o nieobrażanie się za nazywanie ich dziećmi). Do tego filmu potrzeba pewnej dojrzałości. Im ona większa tym film nabiera głębszego sensu. Ja spojrzałem na film z perspektywy faceta który ma 33 lata i dwójkę dzieci. Film pokazuje problemy zarówno wychowawcze na linii rodzic - dziecko, oraz dojrzewanie i kształtowanie charakteru młodych ludzi. Pokazuje też siłę marzeń dziecka, której nigdy nie wolno lekceważyć.
Dla mnie rewelacja 9/10.