PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119011
6,3 11 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Ludzie czy wy kompletnie nie załąpaliście o co chodziło autorce filmu !
Ten film ma zwrórcić nam uwagę na to byśmy szanowali innych odmiennych od nas ludzi, którzy nie przystają do ogólnych wzorców wyglądu, zachowań. Wskazuje i odkrywa przed nami świat ludzkiej wrażliwości i pozytywnej fantazji, która to odróżnia nas od dzikich zwierząt i czyni lepszymi. W dzisiejszych czasach technicyzacji, odczłowieczenia otaczającej nas rzeczywistości, robienia wody z mózgu itp. film pokazuje nam że wspaniale jest uśmiechnąć się do drugiego człowieka i podać mu pomocną dłoń. Przecież nie musimy się poddawać bezwzględnym prawom dżungli ale posłuchąć trochę filozofii która, płynie chociażby z takich książek jak Biblia (są inne też dobre , ta niekoniecznie). Amen

Ps. Jestem ateistom :) A!! I przypomnijcie sobie rozmowę na pace furgonetki, która była o J CH. Niezła robota, to mi się podobało.
Poza tym zgadzam się z tym że ten film jest dla starszych widzów niż bohaterowie w nim występujący.

PS. ps. Również bardzo minie ten film wzruszył, ale ja już od dawna otym wszystkim wiedziałem.Moim zdaniem najlepszy film ostatnich 5 lat !!!!!!!

alpagaSatana

Zgadzam się z Tobą w całej swej rozciągłości, iz autorka tego filmu wskazała nam najważniejsze wartości w życiu, ktore powinny zawsze brac góre nad tymi materialistycznymi błahostkami dzisiejszego "świata", oraz konsekwencje naszego złego wyboru, kiedy po wyborze tego drugiego, możemy stracić coś niepowtarzalnego, czego nie da się cofnąć...bo tylko człowiek pusty wewnętrznie, zepsuty uczuciowo moglby wybrać ten "współczesny świat"