Czy ja wiem trudno zdecydować ale myślę że film zasługuje więc niż 6/10 ale to jest tylko moje zdanie każdy pod innych względem oceniał zapewnię film ale co do gry aktorskiej nie mam zaszczenienie główni bohaterowie oddali piękno tego filmu ...
Jak dla mnie film był lepszy. I nie chodzi o to,że nie lubię czytać - wręcz przeciwnie. Po prostu książka jakoś do mnie nie przemawia,żałuję,że ją kupiłam.
to jak żałujesz że książke kupiłaś moge ją od ciebie kupić napisz hamdaoui@wp.pl
Hm... no cóż, ja czytając zakończenie książki popłakałam się, co zdarzyło mi się pierwszy raz. A film specjalnie mnie nie poruszył...
Mimo, że to jeden z moich kilku najbardziej ulubionych filmów, książka jest lepsza.
A czy książka jest o takim samym tytule i czy wiecie czy można ją nabyć np. w empiku? A film cudowny, nie czytałam książki więc nie mogę wypowiedzieć się czy lepsza :)
SPOILERY
Najpierw obejrzałam film, potem przeczytałam książkę... I uważam, że film i książka stoją na tym samym poziomie. Co prawda, czytając książkę, nie wzruszyłam się tak bardzo, ale to zapewne dlatego, że już znałam zakończenie. Mimo to nie mogę wyzbyć się wrażenia, że w filmie plastyczniej ukazano chwile zaraz po śmierci Leslie, choć przecież wiernie oddano książkę. Film idealnie wpasowuje się w klimat książki i nie burzy uroku, który ona wywołuje. To prawdziwe mistrzostwo, pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Brawa dla twórców. No i dla młodocianych aktorów, są wielcy :)