Film jest poprostu cudowny przekazuje tyle ważnych w życiu wartości jak mało który film sam też byłem sceptycznie do niego nastawiony przed obejrzeniem go ale film mnie Zachwycił jeśli komuś sie ten film nie podobał to najprawdopodobniej jest człowiekiem bez emocji lub nie zrozumiał dokładnie przesłania tego Filmu Chodź na ogół nie wzruszam się na filmach to ten film mnie poruszył.
PS.I nie życzę sobie obraźliwych dla mnie komentarzy poZdrawiam Karlik.
Naprawdę piękny i wzruszający film.Nie spodziewałem się , że wzruszy mnie niemalże do łez.Po prostu piękny , choc smutny film.
Mnie również się film bardzo podobał. Świat fantastyki i marzeń =) coś pięknego, zupełnie jakbym siebie widział na ekranie =P
Zgadzam się! Jest bardzo piękny i mądry film. Niestety dla większych dzieci , ponieważ młodsze mogłyby nie zrozumieć jego treści.
Zgadzam się całkowicie!!! Aż ciężko opisać co czułem oglądając go... zupełnie jakbym tam był:)
Cudny, piękny i przede wszystkim mądry film. Finał aż zdusza w sercu, ale co najważnijesze - tak mądrego wyjścia na prostą dawno nie widziałem w filmie dla jeszcze-dzieci. Świetnie zagrane przez młdych aktorów jak i starszych. To przykład filmu, gdzie w 90 minutach można upakować kilka bardzo ważnych mądrości - iść do przodu, budując sobie drogę poprzez doświadczenie - dla dzieciaków to powinna być lektura obowiązkowa.
Ja troche sie obawiam czy wszystkie dzieci bedą w stanie go w pełni zrozumieć. Większość pewnie pójdzie na niego w celu zobaczenia czegos podobnego do Opowieści z Narni a to zupełnie inny film... Według mnie adresatem tego filmu nie są dzieci ale młodzież i dorośli którzy są ciągle zabiegani i zapomnieli juz czym jest wyobraźnia i marzenia...