Mam wrażenie, że ten film jest trochę dziwny. Początek typowo amerykański, potem wspaniałe pogodzenia, przyjaźń. Ale czy to w sumie bajka dla dzieci? Hmm...I ciekawi mnie jeszcze, jakim cudem takie małe dzieci wzięły tyle materiałów na tę "drugą stronę"? I przede wszystkim skąd na końcu Jesse miał wiertarkę, która działa w samym sercu lasu :).
Mimo, że ten film nie jest żadnym wybitnym dziełem to polecam obejrzeć. Tak po prostu, żeby zabić czas :).
Aha i jeszcze jedno: podczas lekcji muzyki śpiewali taką piosenkę "Dlaczego nie chcesz mnie?", jako "Why can't we be friends?". Czy ktoś ma może tę piosenkę (w wersji polskiej), albo wie kto ją śpiewa i jaki jest polski tytuł tego wykonania? Albo chociaż polski tekst?
Stawiam ocenę 7/10 i pozdrawiam :-).
"Why can't we be friends?" - to raczej znaczy dlaczego nie możemy być przyjaciółmi :D
Sądzę, że piosenka może być przetłumaczona tylko na potrzeby filmu, więc będzie ciężko polską wersję znaleźć.
a pomyślałaś o czymś takim jak baterie? wiertarka której używał to ta sama którą wcześniej zanosił dla ojca a w tamtej scenie można było zauważyć, że jest to weirtarka na baterie (lub akumulator jak ktoś woli) to takie czarne zgrubienie na końcówce rączki to właśnie bateria. A przeniesienie wszystkich rzeczy tez niepowinno sprawić problemu zawsze wszystko można przenieść pojedyńczo lub przeżucić.
O, nie widziłam akumulatorka przy latarce ;).
Ale te rzeczy - one były ciężkie, przerzucenie nawet nie wchodzi w grę (bo w końcu to nie była mała odległość i zawsze lądowali w liściach), a przenoszenie tego za pomocą liny pochłonęłoby dużo czasu.
tia
ale
to nie są błędy, tylko doszukiwanie się dziury w całym
biawiąc się w teorie można wymyślić taki myk, że po jednej stronie rzeki stoi Leslie a po drugiej Jesse a do liny przyczepiony jest koszyk i tak powstał Chocapic
hmmm ale jakie ciezkie rzeczy oni tam przenosili na drugą strone bo ogladalem przed chwila ale jakos nie moge skojazyc ;]
Teraz zwrocilem uwage... ale tam stoja tylk jakies stare skrzynie ktore niekoniecznie oni przyniesli.... jedyne co widze to mlotek i gwozdzie.. a to chyba nie problem przeniesc ;]
W wersji polskiej? To ten film idzie z dubbingiem? Mnie się piosenka "Why can't we be friends" bardzo podoba w wykonaniu Zooey Duschanel, która gra tu panią Edmunds (pierwotna wersja została nagrana przez zespół War w 1975 roku i jest, moim zdaniem, duużo gorsza) Niestety, wersji z filmu nie ma nawet na płycie z oficjalnm soundtrackiem. Może komuś uda się ją znaleźć?
Ja oglądałam film w kinie z dubbingiem. Niestety :|.
Wersji z filmu w oryginale też nie znalazłam...
Ref: Czemu nie chcesz mnie? Czemu nie chcesz mnie?
Czemu nie chcesz mnie? Czemu nie chcesz mnie? ...
Widziałem Cię gdy szłaś przez Chinatown,
Nie obejrzałaś się, a tak bym chciał.
Gdy po zasiłek mam w kolejce stać,
naprawdę pragnę widzieć Twoją twarz.
Bo kolor Twojej skóry nie liczy się,
przecież możemy zaprzyjaźnić się.
Dalej nie bardzo rozpoznaję słów bo jest coraz ciszej i pewnie w drugiej zwrotce coś namieszałem.. :)jak tak, to mnie poprawcie.
Pozdrawiam
pracuje z dziecmi i ogladalismy to razem na DVD. musze powiedziec, ze choc film jest pouczajacy: kontakty w rodzinie, problemy z rowiesnikami, przyjazn, a nawet smierc, to dzieci bardzo sie na tym filmie nudzily. a i ja ocenilabym rowniez na 7/10.
Otóż to. Ten film jest dla młodego widza zbyt trudny.
Wiele komentarzy na tym forum wskazuje jednoznacznie, iż spora część wypwiadających się również go nie zrozumiała. Proponuję schować płytę z filmem i wyjąć za 3-5 lat. Obejrzycie wtedy zupełnie inny film.
masz racje ja wiesz co zróciłeś mi na to uwage bo wcześniej nie zauważyłam
jak wiertarka może działać w lesie <lol2>
co do metody przenoszenia desek itp. to odpowiedz jest prosta. wystarczy se przupomniaec drzewo ba ktorym został zbudowany tytułowy most. teraz pewnie padnie pytanie" dla czego wtedy sie nie przechodzili po drzewie tylko używali starej liny" a w tym momencie trzeba sobie przypomaniec co powiedziala leeslie przed skoczeniem na 2 strone rzeki :D
przepraszam za 2x postaale zapomnialem dodac iz why can't we be friends jest także w bardzo fajnej wersji śpiewana przez reel big fish. bardzo polecam zwlaszcza wersje z filmu baseketball
Wydaję mi się że chodzi wam o piosenkę, a raczej jej wersję na tej stronie -> http://pl.youtube.com/watch?v=eiEootmm0cw&feature=related
;)
Pozdrawiam;*
Piosenkę nagrał zespół War pod koniec lat 70. W filmie bardzo fajne wykonanie, jedna z moich ulubionych scen :)
Film Świetny ;]
Historia prawie jak Moja z realu ;]
Fakt, Wiertarka na Akumulator(y)
Jak przenieśli rzeczy ? Albo po tej kłodzie/drzewie, albo po prostu rzucali na 2 stronę, albo jakiś Koszyk mogli przywiązać i na to kładli i po 2 stronie np. Jess łapał i wypakowywał ;]
Polecam WSZYSTKIM ten Film ! ;]
Nawet nie wiedziałam, że w tym wątku ktoś jeszcze pisał ;).
Tu jest piosenka z filmu w wersji polskiej:
http://www.youtube.com/watch?v=BfG7kuLPQXk
Pozdrawiam :).
Czemu nie chcesz mnie? (4x).
Widziałem Cię, gdy szłaś przez Chainatain.
Nie obejrzałaś się, a tak bym chciał.
Gdy po zasiłek mam w kolejce stać, za każdym razem widzę Twoją twarz. Czemu nie chcesz mnie? (4x).
Bo kolor twojej skóry nie liczy się.
Przecież możemy zaprzyjaźnić się.
Czemu nie chcesz mnie? (4x)
Ja prezydentem kiedyś zostać chcę, by wszystkim ludziom lepiej żyło się.
Znalazłam.
To poprawna wersja. :)
Bajka już tam w te narzędzi jak oni je przenieśli, bardziej mnie zastanawia jak Jess wybudował ten most