PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119176
6,3 11 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Typowe kino familijne

użytkownik usunięty

Dla nastolatkow i ich rodzicow. Generalnie mozna przysnac, jako ze historia poza jednym wyjatkiem jest szablonowa, az do bolu. Jest tu wszystko: i wyobraznie dzieci, i pierwsze zauroczenie, i zla szkoda, i bunt nastolatka, i stosunki ojciec-syn, i caly ten typowy szajs jaki mozna zobaczyc w 99% innych filmow mlodziezowych.

Film jednakze da sie ogladac, ale nie jest to film dla osob ponizej 12 roku zycia. Z drugiej strony nie jest to tez filmo dla osob powyzej 17 roku zycia (wykluczyc kobiety i zdziecinnialych mezczyzn). Jest sporo duzo ale to duzo lepszych "powaznych" filmow familijnych jak np. Fly Away Home.

ocenił(a) film na 9

"Typowe kino familijne"?? Człowieku ten film to bardziej dramat niż kino familijne. Być może jestem jak to ująłeś "zdziecinniałym mężczyzną" ale dla mnie ten film jest o wiele głębszy.

użytkownik usunięty
Szybciorr

Trochę się zawiodłem ale… Dzieciaki stworzyły sobie swój własny świat aby uciec od codziennych problemów (nie ma to jak dziecięca wyobraźnia, której nam dorosłym brakuje) wszystko pięknie cudownie, nagle tracimy kogoś bliskiego, towarzysza naszych zabaw w wyimaginowanym świecie, przyjaciela… to boli… ale stajemy się przez to bardziej silniejsi, pewni siebie w realnym świecie… oglądając tą historyjkę przyjaźni i śmierci nasunął mi się cudowny film “My Girl” z Macaulay Culkin

Jeżeli to wszystko można obejrzeć w 99 % innych filmach to po oglądałeś właśnie ten ?! Również dobrze mogłeś wybrać inny !!
Zresztą trudno aby kino familijne i fantasy cie interesowało (widać to po twoich ocenach) !

"Z drugiej strony nie jest to tez filmo dla osob powyzej 17 roku zycia (wykluczyc kobiety i zdziecinnialych mezczyzn)"

haha, kobiety to nie osoby? :)

Bo wiecie co ? Galanospoke i motorolla to są takie dwa trole przysłane z Terabithii, chodźcie nazbieramy szyszki i ich obrzucamy !!!

ocenił(a) film na 10
Ybor

hahaha ;D