Motyl i skafander

Le scaphandre et le papillon
2007
7,6 63 tys. ocen
7,6 10 1 62897
7,7 33 krytyków
Motyl i skafander
powrót do forum filmu Motyl i skafander

historia jak najbardziej smutna i dolujaca po seansie moge smialo powiedziec wykrzyczec chce zyc itd taki troche paradoks bo ten film wydal mi sie afirmacja zycia dziwne ale tak to odebralem

WilliamCrazy1

Nie czepiam się, ale może poprostu nie lubisz takich filmów, widziałem oceny na twoim blogu i serialowi Świat wg Kiepskich dałeś 9/10,obcy Kontra Predator 2 7/10,Supersamiec 10/10...Może nie twój klimat poprostu, ale wygląda to z jednej strony trochę śmiesznie. Prymitywnemu(jak dla mnie)Światowi wg Kiepskich dałeś 9/10,a Juno np. 6/10. Twój wybór i twoja ocena.

Edward_Nozycoreki

Ty nie lepszy jestes jak tak wszedlem do Twoich ocen
Testosteron 8/10
Pachnidło 6/10

przemek_was

Te oceny i tak są bez sensu. Widzieliście pewnie jakie są akcje na Top 100... A film specyficzny. Nie można powiedzieć, że zły, ale nie dla wszystkich z pewnością. Ciekawe ile Oscarów dostanie. Moim zdaniem moze dostać za scenariusz...

przemek_was

Do rzeczy kolego, Pachnidło jest moją ulubioną książką, nie wiem czy czytałeś, w każdym razie nie spodobał mi się to co zrobił z wizją Suskinda reżyser, wizualnie wszystko dopieszczony ale sam film w sobie jest nie równy i momentami bardzo kiczowaty, nie jedno krotnie przeceniany.Taka jest moja Opinia
Testosteron lubię bo jest inteligentny i zabawny, zaskoczył mnie i jest jedną z lepszych komedi polskich jak dla mnie, jakie wogóle powstały.W czasach "Tylko mnie kochaj", trudno o coś naszej narodowości co by było naprawdę solidnym filmem.Ten spełnił moje wymagania, poprawił mi humor.
Jeżeli uważasz że Pachnidło jest kinem wielkim twoja sprawa.Niektórym ludzią się on podoba innym nie, osobiście uważam że to "mała" klapa, choć całkiem przyzwoicie zagrana i dobrze zrobiona za co 6/10.Nie mam ochoty przewyższać się w ocenach.Na mnie Motyl i Skafander zrobił duże wrażenia, na panu który jest założycielem tematu już nie.Trudno,woli "Kiepskich".