Mam dylemat...nie wiem na co mam się zdecydować.
Na "Oko" [Tvp1] czy na "Mroźny Wiatr" [Polsat] ?
Obydwa filmy lecą dzisiaj w tym samym czasie i mają podobną ocenę i nie mam pojęcia co
wybrać..
Za "Okiem" przemwia tylko brak reklam. Film zdecydowanie przereklamowany i nie straszny. Oglądałem go w kinie i pamiętam że żałowałem pieniędzy wydanych na bilet.
Wydaje mi się że "Mroźny wiatr" oglądałęm kiedyś na kompie i trzymał klimat horroru.
Tak więc ja zdecyduję się na Polsat :)
Zdecydowanie "Oko" jest lepszym filmem mniej stereotypowym, wciągającym. Mrożny wiatr - typowy, jeden z wielu podobnych... No i jeszcze Jessica Alba.
Oko to wielki shit myslalem ze zasne po paru minutach, akcji tam nie widać więc nie mozna nazwać tego horrorem
Mnie rozczarowały oba. Z "Oka" nie pamiętam już dosłownie nic, z "Mroźnego wiatru" sytuację wyjściową i to że irytowali mnie bohaterowie (nie dlatego że zachowywali się jak typowi idioci z horrorów, ale dlatego że byli IMO dość antypatyczni). Z dwojga złego doradzałbym "Mroźny wiatr".
"Mroźny wiatr" to bardziej dramat psychologiczny niż horror. Mnie się podobał, jego wielkim plusem jest kapitalny muzyczny motyw przewodni Clinta Mansella.
No bardzo mi pomogliście xD Zdania są podzielone więc nie wiem nadal na co się zdecydować, póki co włączyłam "Mroźny Wiatr" ..
Czy też wam przerwało na 2-3 min pod koniec filmu? Czy to tylko na mojej kablówce taki błąd wystąpił ^^ ? Przerwało mi w momencie kiedy powiedział "Ot to zabawna anegdota" i obraz z powrotem wrócił dopiero w momencie, gdy była na stacji benzynowej ... Nie wiem co się stało w przeciągu tych paru minut...
hahaha ale pech :D jeśli chcesz wiedzieć co się stało:
po prostu szła za nim, okazało się że cały ten dramat rozegrał się o rzut beretem od stacji, to pouczające, warto brać mapę :)