Mroźny wiatr

Wind Chill
2007
5,7 12 tys. ocen
5,7 10 1 12295
5,5 6 krytyków
Mroźny wiatr
powrót do forum filmu Mroźny wiatr

Mam dylemat...nie wiem na co mam się zdecydować.
Na "Oko" [Tvp1] czy na "Mroźny Wiatr" [Polsat] ?
Obydwa filmy lecą dzisiaj w tym samym czasie i mają podobną ocenę i nie mam pojęcia co
wybrać..

henuttaunebu

wybierz "Oko", lepszy film no i oczywiście nie przerywany reklamami czyli możesz się wciągnąć.

Maxter69

Za "Okiem" przemwia tylko brak reklam. Film zdecydowanie przereklamowany i nie straszny. Oglądałem go w kinie i pamiętam że żałowałem pieniędzy wydanych na bilet.
Wydaje mi się że "Mroźny wiatr" oglądałęm kiedyś na kompie i trzymał klimat horroru.

Tak więc ja zdecyduję się na Polsat :)

henuttaunebu

Zdecydowanie "Oko" jest lepszym filmem mniej stereotypowym, wciągającym. Mrożny wiatr - typowy, jeden z wielu podobnych... No i jeszcze Jessica Alba.

ThomYorke

Oko to wielki shit myslalem ze zasne po paru minutach, akcji tam nie widać więc nie mozna nazwać tego horrorem

ocenił(a) film na 5
henuttaunebu

Mnie rozczarowały oba. Z "Oka" nie pamiętam już dosłownie nic, z "Mroźnego wiatru" sytuację wyjściową i to że irytowali mnie bohaterowie (nie dlatego że zachowywali się jak typowi idioci z horrorów, ale dlatego że byli IMO dość antypatyczni). Z dwojga złego doradzałbym "Mroźny wiatr".

henuttaunebu

"Mroźny wiatr" to bardziej dramat psychologiczny niż horror. Mnie się podobał, jego wielkim plusem jest kapitalny muzyczny motyw przewodni Clinta Mansella.

ocenił(a) film na 6
henuttaunebu

No bardzo mi pomogliście xD Zdania są podzielone więc nie wiem nadal na co się zdecydować, póki co włączyłam "Mroźny Wiatr" ..

henuttaunebu

teraz własnie sie wszystko zaczęło i tez nie mam pojęcia..

henuttaunebu

ja ogladam mrozny wiatr bo oko juz kiedys ogladalem.

ocenił(a) film na 6
henuttaunebu

Czy też wam przerwało na 2-3 min pod koniec filmu? Czy to tylko na mojej kablówce taki błąd wystąpił ^^ ? Przerwało mi w momencie kiedy powiedział "Ot to zabawna anegdota" i obraz z powrotem wrócił dopiero w momencie, gdy była na stacji benzynowej ... Nie wiem co się stało w przeciągu tych paru minut...

ocenił(a) film na 10
dawiddk

hahaha ale pech :D jeśli chcesz wiedzieć co się stało:
po prostu szła za nim, okazało się że cały ten dramat rozegrał się o rzut beretem od stacji, to pouczające, warto brać mapę :)

henuttaunebu

"Oko" to kiepski remake z aktorką,która nie potrafi grać -Albą. Ja polecałabym bardziej "Mroźny wiatr"