Mam pytanie-powiedzcie mi w ktorych momentach sie "baliscie"?dla mnie w dobrych horrorach nie potrzeba duzo krwi i zabijania ale ma byc klimat i napiecie a w tym horrorze niestety tego nie znalazlem:(
klimat genialny? O_o a to dobre, jakbym sie nacpal czyms albo byl mlodszy o 5 lat to moze i by byl genialny;]
film jest niesamowicie nudny, ogladalem go z dziewczyna, zazwyczaj ona zasypia wtulona we mnie:P ale tym razem ja nie wytrzymalem i przysnalem:| nie ma tu zadnej akcji, fabula jest denna, duch policjanta, ksiezy...to wszystko sie kupy nie trzyma...w sumie nie wiem po co to pisze, przeciez ten film nie jest warty tego zeby sie nad nim rozwodzic 4/10
Panie klimatgenialny naćpał się pan chyba jakimiś afrodyzjakami skoro pan o kupie myśli a nie o filmie. Co za bzdury tu czytam. Widać twoją młokosowatość i trudno tu coś merotyrocznego przytoczyć.
Sądzę że nie musisz być młodszy o 5 lat bo to zdecydowanie przekraczałoby twoje całkowite rozumowanie, miej te 5 lat i zacznij myśleć podczas oglądania dobrych filmów. Ehhh... ja nie wiem czemu obecne czasy rodzą ludzi o tak wąskim horyzoncie myślenia. Dobre to co trendy, doda, lody, cool ciuchy, laska, bzykanko, chlanie, egoizm... do dupy to wszystko.
Chyba muszę przemówić Twoim językiem(zniżyć się do Twojego poziomu) i może tym razem znajdziesz w mojej wypowiedzi coś jak to nazwałeś "merotyrocznego", nikogo nie obraziłem tym co napisałem wyżej za to Ty kmiocie miałeś czelność pojechać mnie mimo iż nic o mnie nie wiesz!!! Gdybym Cię na żywo miał przyjemność spotkać to byś dostał strzała na dzieńdobry za to co napisałeś. Dzięki takim gamoniom jak Ty filmweb jest taki jaki jest, praktycznie każdy film jest gruntem pod bezsensowne potyczki bo jednemu się film nie podobał a drugiem głupiemu(takiemu jak Ty) się nie podoba że pierwszemu się film nie podoba. A ostatnim zdaniem to mnie rozbroiłeś totalnie<szok> żałos
Jak to nie wiem nic o Tobie?? Swoimi wypowiedziami zaświadczas o sobie, więc miałem prawo mówić co uważałem za słuszne.
Po drugie nie nazwałem cię kmiotem, ale skora tak lubisz to ok, możesz być kmiotem. A za tą strzałę to powinieneś w mamrze siedzieć. Nie wiem skąd wy się bierzecie chłopcy do bicia. Za mało inteligencji by popracować głową ???
Co do twojej oceny mojej osoby to się grubo mylisz, w swoim niekrótkim życiu już naprawdę sporo widziałem i jeżeli twierdzę że film jest dobry to przynajmniej nie jest zły. Jeżeli jednak twierdzisz że jest inaczej to albo oglądasz nie skupiając się odpowiednio albo jesteś młodym ignoantem. Bazuję li tylko na wyrażonej opinii i wiem że to jest zbyt mało aby cię ocenić, ale powiedz mi jak to zrobić by było sprawiedliwie i obiektywnie?
Piszesz jakieś brednie o naprawdę dobrym filmie i żeby to była merytoryczna wypowiedź ... ehhh ... za to mamy flejm.
Przeczytaj swoją poprzednią wypowiedź, tam dopiero napisałeś masę bzdur i nie była to żadna wypowiedź merytoryczna, dlatego tak zareagowałem jak zareagowałem, nie lubię jak ktoś pisze takie coś o mnie. Nie znasz mnie ani trochę, więc nie masz prawa pisać na mój temat! Zrozumiałeś?
Obejrzałem masę filmów w swoim życiu i przy tym wszystkim taki mroźny wiaterek wypada słabiutko, można go obejrzeć ale w pamięci pozostaje co najwyżej do liter końcowych. To kolejny powstały jak z taśmy produkcyjnej thriller/horror. Oglądasz to coś aby obejrzeć, nie ma w tym żadnej choćby minimalnej głębi, nie daje do myślenia(może właśnie dlatego lubisz takie filmy bo nie trzeba umysłu wytężać panie inteligentny;]) no i co najgorsze, pomimo iż nie na w nim nic wartościowego to praktycznie nic się tam nie dzieje, film jest po prostu NUUUUDNY. Zaraz mi powiesz że jestem jakimś szczylem co by chciał filmy gdzie ciągle strzelają i trup się masowo ściele. Jesteś w błędzie. Ostatnio oglądałem taki Atonement i bardzo mi się podobał, mimo iż to melodramat wojenny to przynajmniej jest tu wszystko czego brakuje w mroźnym wietrze, od głębi do akcji:) Proszę przerzucić się z kina kategorii B do ambitnego kina czyli A. A Twoja ocena Wind Chill niech pozostanie Twoją subiektywną oceną. Pozdrawiam.
Oo i to rozumiem. Takie słowa mogę komentowac "normalnie".
Swoje zdanie już wyraziłem i przy tym pozostaję. Mrożny wiatr nie jest moze dziełem sztuki ale to i dobrze, nie każdy szuka sztuki w dziele. Skąd w ludziach tak mania, dlaczego nie można zauważyc siły klimatu, która nie jest tożsama ze sztuką a jest imho czymś znacznie bardziej wartosciowa.
Nie chcę ambicji, chcę emocji, emocji wyrosłej na gruncie chwilowych wrażeń. Cenię dobrą grę aktorską, cenię miodne ujęcia kamery, cenię nastrój budujący niepokój. Ambicję zostawiam dla uczniów w szkole.
moje pytanie bylo skierowane do osob ktore pisaly ze baly sie podczas ogladania filmu bo nie potrafie sobie przypomniec ani jednego z tych momentow:]
ja sie przestraszylem raz :D jak policjan wyciagnal przez okno ta panienke :P Mialem glosno ustawione a to bylo takie z zaskoczenia
Film był dobry, klimat był moim zdaniem świetny, ale nie podobały mi się efekty "grozy". Nie pasowały mi takie nie wiem jak to nazwać, sceny np. jak policjant uroczo zabił osobe z pomocy drogowej. To było takie zbyt fantastyczne jak dla mnie. Albo jak ta dziewczyna dotkneła ducha i się sparzyła na początku. Bardziej przypadają mi do gustu jak kolwiek można to nazwać "realistyczne" sceny, przynajmniej w jakimś stopniu o ile to możliwe.
klimat w filmie... wypas xD co prawda nie było tego czegoś co powala...ale bałem sie ze w kazdym momencie moze coś takiego sie pojawic...no a koncówka daje troche do myslenia Bless :)
Właśnie skończyłem oglądać... Powiem że nawet ciekawy film :) jednak mogli bardziej rozwinąć wątek postaci pobocznych...
ja sie przestraszylam jak ta panienke ktos wyciganla przez szybe i gdy ten chlopak sie tak nagle pojawil a mial isc na stacje:)
Swoją drogą film kiepski.Nudny jak flaki z olejem. Jedyne co zasluguje na plus to moze tylko ta zima i gra aktorska dobrze pokazana.Watek nudny.Jak to ktos napisal w jakims innym temacie''mieli wypadek, posiedzieli w aucie, pijawily sie duchy i tyle''moim zdaniem to najlepsze streszczenie filmu jakie czytalam;).