PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483333}

Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 173721
5,3 45 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie

Uwielbiam bajki Burtona :] jest jak Quentin Tarantino, tworzy wszystkie swoje filmy w swoim
własny zupełnie innym klimacie niż filmy innych reżyserów.

ocenił(a) film na 9
klaudusia761212

Hmm, ciekawe porównanie... :O Wg mnie każdy dobry reżyser tworzy wszystkie swoje filmy w swoim własnym klimacie, tak tylko pragnę dodać do tej Twojej opinii na marginesie :P

noobslayer

Czy ja wiem, jest masę reżyserów którzy robią ciągle takie same filmy niczym wyróżniające się. A oni obaj robią takie hmm.. dziwne :)

klaudusia761212

dałeś 10/10 dla tego filmu czy dla bajek Burtona ?
Swoją drogą są setki może tysiące ludzi którzy robią lepsze rzeczy ale albo ni są nożykiem chrzczeni przez co ich rasiści nie puszczają w mediach albo nie mają kasy żeby się przebić.
A Burton to tylko Sok z żyka i Edward nożycoręki reszta to szmira.

markin

Dla tego filmu. Bo mi się spodobał. Inne też są bardzo dobre. I jak są jacyś reżyserzy na świcie z pomysłem na ciekawe i dobre filmy to by się przebili.

klaudusia761212

o jakim świecie mówisz ? Bo w tym którym żyjemy wszystko jest w rękach ludzi i jak ci ludzie nie chcą to nie puszczą twojego filmu muzyki a to co puszczają kształtuje innych.
Tesla był geniuszem a ludzi mówią że Einstein ciekawe prawda ?

markin

Nie znam tego mechanizmu. Miliardy jest filmów przecież nagranych i nagrywanych i nie są na świecznikach bo są przeciętne. I jakoś nikt im nie broni ich nagrywać i puszczać.

klaudusia761212

jak to nie znasz tego mechanizmu świat to kolesiowo, religiowo i inne powiązania. Twoi rodzice zarabiają i kupują tobie ubrania a nie przypadkowo napotkanemu człowiekowi z wielkim talentem.

klaudusia761212

Seth Jared Greenberg + Burton = możliwe, że ten sam rabin ich obcinał, co ty na to ?

markin

Amen.