Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 174028
5,2 37 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie

Uważam, że film jest świetny.
Tim Burton nie zawiódł, jesli chodzi o kadry i w ogóle, o efekty.
Sam Depp odegrał dobrą rolę, podobnie jak Michelle Pfeiffer.
Poza tym fabuła nie jest własnym wymysłem Burtona - FILM POWSTAŁ NA PODSTAWIE
SERIALU, który był bardzo popularny w latach 70-tych. Niektórzy mogą tego nie wiedzieć,
także wspominam o tym.
"Mroczne cienie" to dobra komedia, dobra opowieść. Oczywiście pojawiło się w tym filmie
kilka scen, które obecnie wielu z nas może uznać za "kicz", jednakże jeśli spojrzeć na
całość, jest naprawdę udany. Nie rozumiem tak złych ocen... Trzeba podejść do niego z
dystansem i śmiać się z rzeczy i postaci, które są tak prozaicznie, a jednak umiejętnie
przedstawione.

ocenił(a) film na 8
Nirrini

Warto również dodać, że klimat w filmie został świetnie podkreślony dobrą muzyką.

Nirrini

Podniosłaś mnie na duchu...szczerze:)

ocenił(a) film na 8
Deppomaniaczka

Przynajmniej kogoś. Jeśli chodzi Ci o wspomnienie o dystansie, który jest niezbędny, to cieszę się.

Nirrini

Ja także nie rozumiem tych, co go tak krytykują. Mi bardzo się ten film spodobał. Wiadomo, że nie był wybitny, ale jednoczesnie nie zasługuje na takie złe opinie. Jest wiele plusów "Mrocznych Cieni" u takich jak : muzyka, kostiumy, gra aktorska, cytaty, humor. Podobało mi się to, że każdy skrywał jakąś tajemnicę, którą powoli widz odkrywa. Myślę, że taka produkcja jest o tysiąc lepsza niż "Zmierzch"

ocenił(a) film na 8
Ralphina

Nieporównywalnie lepsza. Myślę, że nie powinno się w ogóle porównywać tego do zmierzchu. Fabuła filmu powstała PRZED ZMIERZCHEM. Chociaż nic dziwnego, że po obejrzeniu "Mrocznych Cieni" do głów wielu z nas przyszła myśl, że miały one coś wspólnego z sagą wampirów. Lecz mimo wszystko - film dobry.

I tak, jak napisałaś: muzyka, kostiumy, gra aktorska, cytaty i cały humor w filmie nie zawodzą, więc nie ma co za wiele krytykować!