Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 174033
5,2 37 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie

Przed pójściem na seans zobaczyłam ocenę filmu na Filmwebie, poczytałam Wasze dosyć niepochlebne recenzje i byłam przygotowana na klęskę Mistrza. Jednak było całkiem dobrze! Nie jest to arcydzieło, ale w końcu mogłam poczuć chociaż namiastkę dawnego klimatu filmów Burtona, a i zaśmiałam się kilka razy, niektóre sceny zapamiętam na dłużej, nie wspominając o genialnych zdjęciach i muzyce. :)

ocenił(a) film na 7
dancewithangel

lubię to! ;)
Zgadzam się w 100%.

ocenił(a) film na 8
dancewithangel

zgadzam się z opinią, to trochę nie logiczne brać tak poważnie jego filmy... Jak dla mnie Burton trzyma poziom ! :)

ocenił(a) film na 8
Pietro_6

jak ktoś tutaj napisał wcześniej, film jest pewnego rodzaju parodią, jeśli ktoś bierze to na poważnie, to chyba nie do końca czuje klimat filmów Burtona. Dla mnie film jest genialny, chociaż na chwilę mogłam znowu zatopić się w tą jego niepowtarzalną krainę.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
la_belle_juliette

wydaje mi sie ze polowa z was "krytyków" nawet nie wie o czym pisze i staracie sie w jakis sposob "cwaniakowac" i bawic w pseudo koneserow artystycznych haslami "kocham jego bajokwy swiat" ...albo "ohhh almadovar w calej okazalosci" do zarzygania za przeproszeniem, a juz zalosne na serio bez urazy jest wmawianie innym, ze nie zrozumieli filmu kiedy film im sie nie podoba, bo przeciez jak to mozna miec wlasne zdanie... jesli to byla parodia to wyjatkowa malo udana i chyba nikt mi nie powie, ze fabula nie jest przewidywalna od pierwszej sekundy, kazdy watek skradziony z filmow o podobnych charakterze, nic NIC NIC NIC nowego

ocenił(a) film na 7
morgana000

i gdzie ,,, gdzie jest ta bajkowa kraina? kolejny swiat typu frankenstein czy van helsing, nic nic nic nowego jak juz napisalam, bajkowy swiat to we wladcy pierscieni jest, a to.... to nie wiem co to było...