Właśnie tak, zamierzam z mężem wybrać się jutro na to do kina. Widzę same negatywne opinie i trochę się obawiam, z kolei jak patrzę na ogólną ocenę tego filmu to nie ma tragedi, no kurczę 7 na 10 to myślę, że jest nawet dobrze...Zastanawia mnie w takim razie skąd te wszystkie słabe i negatywne opinie.
No nic przekonamy się jutro :)
pozdrawiam miłośników i przeciwników Mrocznych cieni
Wiadomo, zrobisz jak uważasz ale szczerze odradzam bo ten film jest tragiczny. Najgorsze "dzieło" Burtona jakie widziałem. Jest maksymalnie ... nijaki. Ani śmieszny, ani straszny, ani pouczający, dialogi do bani a scenariusza w ogóle brak. Pozdrawiam.
ja byłam wczoraj, od razu po obejrzeniu nie mogłam powiedzieć co myślę na jego temat, bo musiałam się sama ze sobą posprzeczać ;).
dzisiaj, na spokojnie stwierdzam, że film jest dobry. jest w nim dużo poczucia humoru, zderzenie wieku XVIII i XX wypada świetnie. Depp daje radę, potrafi zagrać charakterystyczne role. ogólne wrażenie na temat filmu psuje jego końcówka, po prostu burtona poniosło, dał tam trochę za dużo. ja polecam, ale każdy ma inny gust ;). pozdrawiam, udanego seansu :).
ja również polecam.
może innym nie podobało się dlatego, że po prostu nie są fanami filmów Tima. trzeba lubić jego czarny humor i tyle