Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 174033
5,2 37 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie
ocenił(a) film na 8
OutOfTimeMan

Fajnie, a kogo to obchodzi?

persephyona

Uprzedzam, że ataków na wiarę tutaj nie zdzierżę i będę zgłaszał naruszenia.

ocenił(a) film na 5
OutOfTimeMan

Spoko, rozumiem, że temat wampirów kłóci się z Twoją wiarą ale zastanawia mnie jedno: dlaczego masz w awatarze kolesia z AC/DC w rogatej czapce?

Jagga

Rogi symbolizują Złotego Cielca, a więc jeden z pierwszych symboli Chrześcijaństwa.

ocenił(a) film na 5
OutOfTimeMan

a kiedy to cielec był symbolem chrześcijaństwa??
Jako tzn katol i moher. Który co niedziela jest w kościele filmowi daje 5/10 za.
-jednak dobrze grającego Depp'a
- bardzo słabą fabułę
- tego wilkołak ni z gruszki ni z pietruszki
- motyw z pękającą ( porcelanową??) skórę która była zaczerpnięta chyba ze "zmierzchu"
- scenę strzelana ze śrutówka na schodach która kojarzy mi się z filmem "ze śmiercią jej do twarzy"
- motyw z tym żyrandolem kojarzy mi się z filmem "wojna państwa Rose"
- nie wiele ale jednak jest kilka zabawnych scen.

Jako ztw katol i moher, nie zauważyłem tam elementów antykatolickich.

OutOfTimeMan

Szanuję to, że nie wstydzisz się tego w co wierzysz mimo to, jednak to forum ma na celu opisywanie wrażeń z seansu filmowego lub dzielenia się opiniami na temat tegoż konkretnego filmu :)
Pozdrawiam

Angela4b

Film słaby.

1/10.

OutOfTimeMan

Słaby, ponieważ..?
Zamierzam się wybrać, chciałabym wiedzieć co w nim takiego "bee" .
Jeżeli już się ocenia, to można podać przynajmniej jeden powód. "Słaby" mówi mało.

OutOfTimeMan

Złoty Cielec ? To dziwne, że ma on diabelskie różki, nie wspominając już o charakterystycznym ogonku w ręce. Całośc natomiast spaja kontrowersyjny (dla ciebie) tytuł "Highway to hell", paradoks ? Swoją drogą z dnia na dzień wszelkiego rodzaju fora zaskakują mnie swoimi tematami i nowymi "elitami", które je zakładają.

OutOfTimeMan

Gościu to nie jest forum religijne, a rogi na Twoim avatarze nie symbolizują Złotego Cielca, tylko Satana, ten gościu na avatarze to dla Twojej wiadomości Dave Evans, którego posądzano za satanizm...Nie znasz się to zamknij morde a i nie strasz że będziesz to zgłaszał bo mnie to akurat nic nie obchodzi

Galczynski

Tak się akurat składa że to Angus Young... :)

Galczynski

HAHAHAH. Ale fail xD

ocenił(a) film na 7
OutOfTimeMan

Ave ziom. Te trollowe ataki są już żałosne. Ani to sarkazm, ani co. Dziwię się, że ludzie nie zauważają, że takie tematy to prowokacje. Pozdrawiam Pana ateistę :)

OutOfTimeMan

Ha mnie tam się bardziej podobał temat z Kravitz'em, przynajmniej był zabawny:D Do takiego filmu mogłeś wymyślić coś lepszego:)

OutOfTimeMan

Śmieszny jesteś :)
Dajesz filmowi 1 bo nie jest "po twojej katolickiej myśli".
W takim razie dlaczego" American Psycho" jest w twoich ulubionych filmach? Ach.. no tak! Przecież zapomniałem, że z zabijaniem religia ma więcej wspólnego niż z czymkolwiek innym.
A i na gołych panienkach w "Oczy szeroko zamknięte" nasz katolik lubi nacieszyć oko :)

OutOfTimeMan

Uał, wyobrażam sobie, jak paradujesz przed nim nago. A co Jezus na to?

OutOfTimeMan

Stary, wyluzuj. Grzeszysz straszną pychą ;]

ocenił(a) film na 5
OutOfTimeMan

boże, to znowu ten troll ........ nikt cię jeszcze nie odstrzelił????? Jak to możliwie ...