Spoko, rozumiem, że temat wampirów kłóci się z Twoją wiarą ale zastanawia mnie jedno: dlaczego masz w awatarze kolesia z AC/DC w rogatej czapce?
a kiedy to cielec był symbolem chrześcijaństwa??
Jako tzn katol i moher. Który co niedziela jest w kościele filmowi daje 5/10 za.
-jednak dobrze grającego Depp'a
- bardzo słabą fabułę
- tego wilkołak ni z gruszki ni z pietruszki
- motyw z pękającą ( porcelanową??) skórę która była zaczerpnięta chyba ze "zmierzchu"
- scenę strzelana ze śrutówka na schodach która kojarzy mi się z filmem "ze śmiercią jej do twarzy"
- motyw z tym żyrandolem kojarzy mi się z filmem "wojna państwa Rose"
- nie wiele ale jednak jest kilka zabawnych scen.
Jako ztw katol i moher, nie zauważyłem tam elementów antykatolickich.
Szanuję to, że nie wstydzisz się tego w co wierzysz mimo to, jednak to forum ma na celu opisywanie wrażeń z seansu filmowego lub dzielenia się opiniami na temat tegoż konkretnego filmu :)
Pozdrawiam
Słaby, ponieważ..?
Zamierzam się wybrać, chciałabym wiedzieć co w nim takiego "bee" .
Jeżeli już się ocenia, to można podać przynajmniej jeden powód. "Słaby" mówi mało.
Złoty Cielec ? To dziwne, że ma on diabelskie różki, nie wspominając już o charakterystycznym ogonku w ręce. Całośc natomiast spaja kontrowersyjny (dla ciebie) tytuł "Highway to hell", paradoks ? Swoją drogą z dnia na dzień wszelkiego rodzaju fora zaskakują mnie swoimi tematami i nowymi "elitami", które je zakładają.
Gościu to nie jest forum religijne, a rogi na Twoim avatarze nie symbolizują Złotego Cielca, tylko Satana, ten gościu na avatarze to dla Twojej wiadomości Dave Evans, którego posądzano za satanizm...Nie znasz się to zamknij morde a i nie strasz że będziesz to zgłaszał bo mnie to akurat nic nie obchodzi
Ave ziom. Te trollowe ataki są już żałosne. Ani to sarkazm, ani co. Dziwię się, że ludzie nie zauważają, że takie tematy to prowokacje. Pozdrawiam Pana ateistę :)
Ha mnie tam się bardziej podobał temat z Kravitz'em, przynajmniej był zabawny:D Do takiego filmu mogłeś wymyślić coś lepszego:)
Śmieszny jesteś :)
Dajesz filmowi 1 bo nie jest "po twojej katolickiej myśli".
W takim razie dlaczego" American Psycho" jest w twoich ulubionych filmach? Ach.. no tak! Przecież zapomniałem, że z zabijaniem religia ma więcej wspólnego niż z czymkolwiek innym.
A i na gołych panienkach w "Oczy szeroko zamknięte" nasz katolik lubi nacieszyć oko :)