Jak to bywa u Tima, klimat jest świetny, rola Deppa jak zwykle na poziomie, choć
momentami już przesiąkłem już jego minami które są dla mnie takie sobie! Scenariusz
bardzo ciekawy, efekty na poziomie ale nie powalają i dobrze bo to klimat Burtona bez
przesytu efektów jak to ma miejsce np. u J. Camerona. Ja osobiście widziałem ten film w
Brytyjskim kinie w oryginalnym języku i nie wyobrażam sobie zobaczyć (usłyszeć) go w PL
DUBBINGU :-/ OSOBIŚCIE POLECAM!!!
Eee, polskim dubbingu? XD My nie Niemcy ni Słowacy, Polacy dubbingują tylko filmy stricte dla dzieci.
Ch*j tam dubbing czy nie dubbing ważne żeby nie było lektora który psuje klimat filmu, czasem nawet dubbing jest lepiej dopracowany niż wersja oryginalna, ważne żeby film był wart obejżenia.
Film jest wart obejrzenia, ja byłem w kinie dwa razy, a co do lektora to wole niżeli dubbing, według mnie dubbing jebie cały film bo jest zbyt mało realistyczny, niestety ale oglądam filmy tylko w wersji oryginalnej i ciężko mi słuchać głosy obce gdy zna się dobrze oryginalne, ale to rzecz gustu.
zgadzam się! mam te same odczucia. filmu "alicja w krainie czarów" do tej pory nie obejrzałam. pazura do dubbingowania depppa? zdecydowanie zły pomysł. zraziłam się, wyłączyłam po kilkunastu minutach i nie podjęłam jeszcze kolejnej próby...