PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483333}

Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 173664
5,2 38 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie

Oby to było

ocenił(a) film na 7

coś mrocznego a nie zrobionego dla dzieci. Kiedyś mnie to jeszcze bawiło ale już mnie męczy pan Burton robiąc wręcz tandetne filmy! Oby opis Dramat, horror się sprawdził nie dołączając do tego familijny czy komedia...

ocenił(a) film na 7
wolfisto

Co ty w ogóle opowiadasz?? To nie jest tak, że nie bawi już burton, bo jego filmy są "familijne". To jest pewien poziom abstrakcji, który albo się rozumie, albo nie.

ocenił(a) film na 7
maks2207

Po prostu jest pewna granica, gdzie kicz staje się sztuką, a po drugiej stronie kicz zostaje kiczem. Burton zostaje na stronie kiczu, który jest po prostu tandetny. Niestety. Wstydzę się oglądając jego najnowsze "dzieła". Miejmy nadzieje że będzie lepiej.

ocenił(a) film na 10
wolfisto

Uwielbiam Burtona, ale niestety prawdą jest, że kazdy nastepny film traci troche swojego uroku i robi sie bardziej dla dzieci, jak np Alicja..moim zdaniem to była porazka, nie dość że króciutka to całkowicie dla dzieci..to już lepsza była psychodeliczna wersja z 1998 roku Alice Through the Looking Glass, która ogladałam jak byłam mała! :( Jestem jak najbardziej napalona na ten film, ponieważ od ponad 7 lat kocham wampiry, no i oczywiście uwielbiam muzykę Elfmana, i kocham Johnego Deppa..ale ogladałąm serial Dark Shadows i tego własnie sie boje, że może fillmoremake mi sie nie spodoba:((

ocenił(a) film na 5
Hikaru_Oyama

Nie zapominajmy, że Alicja była stworzona dla Disney`a. Burton musiał zachować jakiś ,,umiar w swoich wyobrażeniach", chociaż nie zmienia to faktu, że i tak jest to dla mnie świetny film z genialną obsadą. Dlatego wątpię, że Dark Shadows będzie ,,zniszczone". Tim nie potrafi czegoś zepsuć. Wszystko co wychodzi spod jego pióra staje się arcydziełem, aczkolwiek trzeba rozumieć jego przekaz.

ocenił(a) film na 4
wolfisto

No trzeba przyznać, że Alicja w Krainie Czarów to niewypał straszny... poszłam na to z młodszą siostrą do kina, za nudzilam się na śmierć... a siostrze się nie podobało, chociaż lubi takie filmy. Ogólnie film robiony na siłę. Tim Burton już nie zrobi takiego filmu jak np. Edward Nożycoręki albo Sok z żuka... ach to były jego najlepsze filmy.