PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483333}

Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 173726
5,3 45 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie

Od ilu lat?? 

ocenił(a) film na 8

Jak myślicie (oglądając trailer), od ilu lat będzie?? Może na to iść 15-latka?? W trailerze było, że tamta chciała z nim... no wiecie xd ale mam nadzieję, że nic takiego nie będzie, bo to ma być komedia. :)

sucharek_

Z fragmentu "tamta chciała z nim... no wiecie xd " wnioskuję że nie powinnaś.

MargueriteBlakeney

Nie przesadzaj,nic nie będzie.

ocenił(a) film na 8
MargueriteBlakeney

Napisałam, że sądzę, że tego nie będzie. Uważam, że raczej zrobią z tego taki żart.
P.s. Obejrzyj proszę trailer. ;)

ocenił(a) film na 5
sucharek_

Chodzi o sam fakt jak nie umiesz napisać nawet, że chciała z nim uprawiać sex/przespać się/kochać się cokolwiek. To dość jasno pokazuje, e jeszcze nie dojrzałaś.

ocenił(a) film na 8
Dealric

A uważasz, że 15 latka powinna otwarcie i na luzie pisać o takich rzeczach? Bo ja nie, dlatego tak napisałam. Poza tym to nie świadczy o tym, że jestem ciemna i tak dalej, ale nie muszę lubić takich scen i napisałam, że mam nadzieję, że ich nie będzie.

sucharek_

15 latkowie których znam, są na tyle dojrzali żeby mówić "seks" a nie "hihihi, ten tego no wiecie xD". Co oczywiście nie oznacza że Ty też musisz :)

ocenił(a) film na 5
sucharek_

A co za problem napisać stosunek seksualny? Tak, 15 latka powinna luźno się posługiwać takim słownictwem, ba nawet powinna już uczyć się o tym przynajmniej na biologii...
To nie świadczy o jakimkolwiek puszczalstwie itp. To świadczy o jakiejś dojrzałości, szczególnie, że nie mówimy o słownictwie wulgarnym.

sucharek_

Myslę,że od 16

ocenił(a) film na 8
Deppomaniaczka

Dziękuję za opinię. A co sądzisz o Sweeney;m?? nie był dla mnie straszny, spokojnie oglądam i lubię. Na Mroczne Cienie też się chyba wybiorę..

sucharek_

Sweeney to całkiem inna bajka.Jest drastyczny,jakby nie było.Tu ma być horror komediowy,więc powinni wpuszczać od 12(myślę,że nie będzie tam niczego nieprzyzwoitego)

ocenił(a) film na 8
Deppomaniaczka

Masz rację. Ale jeśli chodzi o ten wiek, od 12 ,,powinni", ale wiesz jakie są nasze niektóre ,,kochane'' kina. No ale najwyżej pójdzie się z kimś dorosłym. xd

ocenił(a) film na 8
sucharek_

Ab tak btw, to gdy obejrzałam ten trailer drugi raz, z napisami, to jest o wiele ciekawiej. ;)

sucharek_

Proszę,tu poczytasz:
http://film.wp.pl/id,29520,title,Mroczne-Cienie,film_szczegoly.html
Jak nie wiesz to tłumaczę-Przedział wiekowy: od b/o lat(bez ograniczeń wiekowych).
Masz problem z głowy:)

ocenił(a) film na 8
Deppomaniaczka

Dziękuję, chodziaż jest mi to trochę podejrzane, ponieważ na stronie którą podałaś pisze ,,dziecięce, thriller" , a wszędzie podają, że to horror (zresztą takżę i komedia, ale tego już nie piszą..). Sama już nie wiem... ;p

sucharek_

Bo tumany piszą o kinie.Wspomianałam kiedyś o tym na forum J,że sterczy "thriller/dziecięce".To raczej "horror/komedia"jako tako by wyglądało.

Deppomaniaczka

To nie jest wiarygodny portal. Film nie został jeszcze poddany weryfikacji w stanach, a tam na pewno co najmniej pg-13 będzie. Jak nie wyżej. U nas minimum 12.

neo_angin

Też przewiduję od 12,jak wcześniej wspomniałam.

sucharek_

Sweeney był z ratingiem R (najwyższy w wolnej dysrybucji) w stanach. U nas chyba też od 18, albo 15. Nie wiem sam

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Widziałem brutalniejsze filmy.

napruto

I? Ja też, ale Todd jest brutalny. Jak na film komercyjny to nawet bardzo.

użytkownik usunięty
Deppomaniaczka

Faktycznie, to wiele zmienia.

ocenił(a) film na 4
sucharek_

Jakie znowu ograniczenia...?! To przecież film z Deppciem, który najwięcej fanów ma wśród dzieci, więc twórcy chyba nie strzelaliby sobie samobója odgradzając najliczniejszą grupę fanów. :P
Zresztą koleżanka w wątku wyżej rozwiała wątpliwości i jest tak jak myślałam.

ocenił(a) film na 8
Andaira

Masz rację, co do tego, że stracą najliczniejszą grupę fanów, jednak widocznie im to nie przeszkadza, Sweeney Todd był od 18 lat podobno. Ech! ;/

ocenił(a) film na 4
sucharek_

Dramat/komedia?? Ktoś chyba się zagalopował z tym dramatem...to raczej komedia + ewentualnie horror.

Andaira

To,że z Deppciem nic nie znaczy.Są filmy i filmy:)
Zresztą 12+ to byłoby dobre posunięciem,dzieciak i tak nie zainteresuje się tym filmem,a rodzice oszczędzą na biletach,hahaha(taki żarcik)

Deppomaniaczka

Ja bym chciał "R" jak w Todzie. Na B.O nie ma szans. Nawet "Zmierzch" ma PG-13, a krwi tam praktycznie nie ma.

neo_angin

Może być,ale czy tam będzie przemoc?
Choć Burton jest nieprzewidywalny:)

ocenił(a) film na 6
sucharek_

18+ na pewno nie będzie. A na 16+ Cię wpuszczą, zawsze wpuszczają.

ocenił(a) film na 6
Nika1030

Chociaż wątpię, aby nawet 16+ było.