PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483333}

Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 173665
5,2 38 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie

Czy to jest bardziej komedia jak Piraci z Karaibów czy baśń bardziej dla dzieci jak Alicja w Krainie Czarów?

Specjalnie podałem te tytuły, bo są z Deppem ;)

ocenił(a) film na 6
Wonsski

Oj, przepraszam film dopiero od 18 maja w Polsce...
no ale możecie napisać.
Wiem, że w kinach jest od 15 roku życia, więc nie będzie to bajka dla dzieci... tylko bajka dla dorosłych :D ???

ocenił(a) film na 4
Wonsski

ja bylem w UK. Jesli juz mialbym porownywac to jest to troszke ostrzejsza wersja, albo raczej inkarnacja Rodziny Adamsow.

ocenił(a) film na 6
rozmartyn

Ale dobry film?

rozmartyn

dziwni jesteście, jakbyście twórczości burtona nie znali. on zawsze ma inne filmy.

Eryniae

Ja znam, oglądałem wszystko, lwia część mi się bardzo podobała... ale jeżeli chodzi o ten film to jestem niepewny. Chyba jednak zaoszczędzę pieniądze i wydam je na seans "Królewny Śnieżki i Łowcy", a DS najwyżej obczaję jakiegoś ripa a jak film będzie na tyle dobry to kupię na Blu...

ocenił(a) film na 6
Wonsski

Są jeszcze pokazy przedpremierowe ;)

Wonsski

To ja czegoś nie rozumiem.W prasie podają,że od 12.

ocenił(a) film na 7
Wonsski

Film szału nie robi. Sweeney Todd był o wiele lepszy, natomiast jak zawsze jestem zachwycona grą aktorską Deppa, czy małą rolą Heleny Bonham Carter. Zgadzam się z przedmówcą... Film przypomina ostrzejszą wersję Rodziny Adamsów i w podobny wprowadza nastrój. Jestem zadowolona z seansu :)

ocenił(a) film na 6
agus89

Mam podobne odczucia. Do połowy bardzo fajny. Później... trochę nudnawy. Zakończenie mnie zawiodło.