Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 174033
5,2 37 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie

Witam mam pytanie w sumie to kilka . Po pierwsze dlaczego po tym jak umiera czarownica to klątwa nie przestaje działaś , po drugie na samym początku jak zaczyna się film gdy cała rodzina wsiada na statek to główny bohater przygląda się jednej dziewczynce czy to ta czarownica co na niego później rzuciła klątwę i po trzecie kto przemienił tą dziewczynę ?

ocenił(a) film na 8
metamorfozy

1. Jeśli ktoś zastrzeli twojego ojca, to czy po śmierci zabójcy on zmartwychwstanie?
2. Przecież to oczywiste.
3. Czy naprawdę na wszytko muszą być gotowe odpowiedzi? Filmy byłyby strasznie nudne, gdyby tak było. Zostaw trochę własnej wyobraźni.

ocenił(a) film na 7
Apostle_Viljar

Zła szydera w pierwszej odpowiedzi- definitywne zabójstwo to nie to samo co rzucony czar, jeśli oczywiście poruszamy się w kręgu rzeczywistości filmowej. Łatwiej porównać to do, hm, jeżeli wysyłam Ci coś za pośrednictwem bluetootha to między naszymi telefonami jest pewna nić, pewien strumień, jeżeli mój telefon w trakcie transferu padnie, to automatycznie połączenie zostaje zerwane, więc adekwatnie z taką metaforą czar, klątka, jakkolwiek to nazwać- powinien przestać działać. Oczywiście myśląc czysto analogicznie. Nie zagłębiam się w tajniki jakiejkolwiek magii, więc ciężko stwierdzić czy akurat magia w XVIII wiecznej Anglii była bardziej zaawansowana :)

leniwyteoretyk

Właśnie o to mi chodziło , skoro czarownica rzuciła na niego czar to wraz z śmiercią jej to klątwa powinna przestać działać , a co do tej dziewczyny co została przemieniona to chodziło mi o to czy to była sprawka właśnie tej czarownicy , pewnie tak bo kto inny mógł ją przemienić.

użytkownik usunięty
metamorfozy

Jeśli czarownica rzuciła klątwę jednorazowo (tzn nie musiała jej ciągle podtrzymywać) to po jej śmierci klątwa zostaje, bo została już rzucona.
A jeśli pytasz o to kto przemienił Carolyn w wilkołaka to odpowiedź była w filmie.