Na rottentomatoes to nie wesoło wygląda, póki co 20% pozytywnych.. Poczekamy na więcej bo 5 recenzji jeszcze o niczym nie mówi ale 4 negatywne i 1 pozytywna nie świadcza dobrze o filmie..
W sumie nie, ale wiele filmów mających podobne recenzje odniosło sukces na tym portalu: Np. "Efekt Motyla" seria "Underworld" i jeszcze parę innych.
"Szkoła uczuć" - 27% i średnia 4.1, a na FW 7.7. Chociaż to imo rzeczywiście kiepski film który ratuje w miarę zaskakujące zakończenie.
"Armageddon".
Człowiek w ogniu to pomyłka na całej linii, nie mogę uwierzyć, że ten łzawy kicz na tym portalu jest wyżej oceniany niż np. Szklana pułapka.
jestem troche rozczarowany, liczylem na dobry film ktory pozwoli deppowi odbic sie od tego calego dna ostatnich produkcji
Ja też, ale jakoś przeżyję xD. To jakaś klątwa, ale i tak przejdę się do kina pewnie. Zresztą było prawdopodobne że film będzie miał słabe noty bo przeinacza oryginał zupełnie. Chociaż na IMDB też na niego psioczą i podkreślają że tylko Depp ciągnie ten film.
Na Rotten skoczyło do 38%, trzymam kciuki za poprawę ocen. Pamiętam, że tak było z Julie&Julia - na początku było strasznie słabo, a potem wzrosło do 75%. Ale nieważne oceny, ja i tak obejrzę! :)
No wiadomo. Zresztą jak każdy wie każdemu podoba się co innego, a nuż się spodoba widzom. Na RT często są takie sytuacje że film zbiera baty, ale na końcu i tak wychodzi na średnią "fresh". Chociażby pierwsze "American Pie". Dostawało baty od krytyków, ale po recenzji guru Amerykańskiej krytyki Rogera Eberta (dał 3/4 gwiazdki) nagle kolejni pisać pozytywne recenzje xD. Zresztą założę się że oceni DS podobnie bo jest fanem Burtona.
Troszku nie za ciekawie. Wg. mnie kompletnie zarżnęli projekt kiedy postanowili komedię. Powinien to być film w stylu Sweeney Todda/Jeźdźca Bez Głowy a nie Rodziny Addamsów :/
Zgadzam sie. Z reszta jakoś od początku mi sie coś nie widział ten film ale zobaczymy jak wyjdzie. Jak ma sie za free to na pewno sie oglądnie :P
Obecnie 44% 8 poz i 10 neg.
52% 14 poz 13 neg.
Ja raczej na pewno sie na to nie wybiorę. Nie lubie filmów od Warnera.
Michelle Pfeiffer dostaje bardzo dobre recenzje. Nic dziwnego to jedna z najlepszych aktorek w historii kina !
Nic tylko się pod tym podpisać i mieć nadzieję, że Amerykańska Akademia Filmowa w końcu to zauważy i padnie Oscar za rolę drugoplanową.