Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 174033
5,2 37 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie

Na rottentomatoes to nie wesoło wygląda, póki co 20% pozytywnych.. Poczekamy na więcej bo 5 recenzji jeszcze o niczym nie mówi ale 4 negatywne i 1 pozytywna nie świadcza dobrze o filmie..

użytkownik usunięty
badboy3xD

ale ocena jest całkiem niezła w stosunku do tych niskich procentów

Bo zbiera 5/10, a nie 1,2/10.

badboy3xD

W sumie nie, ale wiele filmów mających podobne recenzje odniosło sukces na tym portalu: Np. "Efekt Motyla" seria "Underworld" i jeszcze parę innych.

neo_angin

"Człowiek w ogniu",

neo_angin

"Szkoła uczuć" - 27% i średnia 4.1, a na FW 7.7. Chociaż to imo rzeczywiście kiepski film który ratuje w miarę zaskakujące zakończenie.

"Armageddon".

ocenił(a) film na 7
neo_angin

"Armageddon" to był badziew.

użytkownik usunięty
neo_angin

Człowiek w ogniu to pomyłka na całej linii, nie mogę uwierzyć, że ten łzawy kicz na tym portalu jest wyżej oceniany niż np. Szklana pułapka.

Lubię ten film w sumie. Nie wiem czy jest łzawy bo nie płakałem na nim, ale klimat ma mega.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

jestem troche rozczarowany, liczylem na dobry film ktory pozwoli deppowi odbic sie od tego calego dna ostatnich produkcji

Hascosept

Ja też, ale jakoś przeżyję xD. To jakaś klątwa, ale i tak przejdę się do kina pewnie. Zresztą było prawdopodobne że film będzie miał słabe noty bo przeinacza oryginał zupełnie. Chociaż na IMDB też na niego psioczą i podkreślają że tylko Depp ciągnie ten film.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

Na Rotten skoczyło do 38%, trzymam kciuki za poprawę ocen. Pamiętam, że tak było z Julie&Julia - na początku było strasznie słabo, a potem wzrosło do 75%. Ale nieważne oceny, ja i tak obejrzę! :)

Rinoa_Sin

No wiadomo. Zresztą jak każdy wie każdemu podoba się co innego, a nuż się spodoba widzom. Na RT często są takie sytuacje że film zbiera baty, ale na końcu i tak wychodzi na średnią "fresh". Chociażby pierwsze "American Pie". Dostawało baty od krytyków, ale po recenzji guru Amerykańskiej krytyki Rogera Eberta (dał 3/4 gwiazdki) nagle kolejni pisać pozytywne recenzje xD. Zresztą założę się że oceni DS podobnie bo jest fanem Burtona.

Hascosept

Aktualnie już średnia 6/10 i ponad 50% pozytywów.

badboy3xD

Troszku nie za ciekawie. Wg. mnie kompletnie zarżnęli projekt kiedy postanowili komedię. Powinien to być film w stylu Sweeney Todda/Jeźdźca Bez Głowy a nie Rodziny Addamsów :/

ocenił(a) film na 5
Grievous

Zgadzam sie. Z reszta jakoś od początku mi sie coś nie widział ten film ale zobaczymy jak wyjdzie. Jak ma sie za free to na pewno sie oglądnie :P

Obecnie 44% 8 poz i 10 neg.

badboy3xD

Ja mam dylemat czy iść do kina :(

ocenił(a) film na 5
Grievous

52% 14 poz 13 neg.
Ja raczej na pewno sie na to nie wybiorę. Nie lubie filmów od Warnera.

badboy3xD

Michelle Pfeiffer dostaje bardzo dobre recenzje. Nic dziwnego to jedna z najlepszych aktorek w historii kina !

ocenił(a) film na 5
jamesdawid

Stan na godz 15:12

51% 29 poz i 28 neg.

jamesdawid

Nic tylko się pod tym podpisać i mieć nadzieję, że Amerykańska Akademia Filmowa w końcu to zauważy i padnie Oscar za rolę drugoplanową.

ocenił(a) film na 5
max003

Obecnie 41% 58 poz i 84 neg.

ocenił(a) film na 5
badboy3xD

Ciekawym jest kiedy w końcu docenia Deppa.