PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483333}

Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 173721
5,3 45 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie

Jestem wściekła na ten film, z łatwością mógł naprawdę dobrą komedią, dowcipnie
wyśmiewającą różne rzeczy bo chyba takie było założenie, a przez ten drętwy tekst ciągnął się jak
flaki z olejem. Są sceny, które aż proszą się żeby dopisać tak jakieś zwałowe teksty. Przecież z
takimi aktorami to naprawdę nie trzeba było się wysilić. Jedyne rzeczy które są dobre to te gdzie
reżyseria i aktorstwo jakoś przebiło i zdominowało płaszczyznę tekstu. Film w super klimacie, z
genialną muzyką, ciekawą historią i zajebistymi aktorami tak zmarnowany. Nie mówię, że to
aspiruje na arcydzieło, ale mogło być fajną i odprężającą rozrywką ; ///

użytkownik usunięty
MissFamous

Bardzo szkoda Jackiego Earle Haleya, mogliby dać tej świetnej postaci naprawdę dobre teksty, tak samo pokpiono z Moretz i Pfeiffer.

ocenił(a) film na 6
MissFamous

Im dalej tym gorzej. Na początku film zapowaida się powiedzmy...bardzo dobrze - scenogriafia i muzyka ( w sumie identyczny styl jak we wczesniejszych filmach Burtona. Największe skojarzenie miałem właśnie ze Sweeney Toddem) mi się podobaja. Lubie takie klimaty. Oglądam czołówkę i co? Nic się nie zmienia ponownie w ekpie występuje Depp i Bonham Carter - oglądając filmy Burtona ma sie wrażenie że uczy się on od polskich reżyserów, którzy do każdego filmu biorą te same gęby. No i oczywiście ponownie za muzykę odpowiedzlany jest Elfman, ale w sumie zna się on na tym wiec co to nie jest minus jako taki ;) Ale ok, na początku fajnie się zapowiada, nawet troszke smiesznie jest. Po godzinie zaczynałem sie zastanawiac o co wogóle chodzi w tym filmie, niby jest rodzina ale jakos jej nie pokazuja. Niby jakas jest fabryka, ale malo o niej wiemy. Niby wampirek cos tam robi, ale jakos to szybko tak mija i w sumie nie wiadomo dokładnie co on wogole robi. Im dalej tym gorzej, jakies watki sa ale sa one pokazane strasznie pobieżnie. A koniec to juz wogóle pomyłka jak dla mnie.