PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483333}

Mroczne cienie

Dark Shadows
2012
6,6 174 tys. ocen
6,6 10 1 173721
5,3 45 krytyków
Mroczne cienie
powrót do forum filmu Mroczne cienie

depp & burton

ocenił(a) film na 8

mój ulubiony duet, juz sie nie moge doczekac :))

oladt

Niestety ale Burton od pewnego czas zjeżdża po równi pochyłej (z jednym wyjątkiem - Corpse Bride). A duet z Deppem robi się coraz nudniejszy. A szkoda bo kiedyś robił świetne filmy.

MishaPl

Ja chyba z duetu zrobiłabym trio - Burton&Depp&Carter. Zawsze je lubiłam , ale przyznaję , że Burton traci formę. Ten film to typowa komercja- wampiry. Tim wiedział na jaki temat zrobić film , żeby przyciągnąć ludzi. Ja pewnie też pójdę do kina , bo nadal daję mu szansę. :D

ocenił(a) film na 7
basia95balicka

Wierze że Burtonowi nie chodzi o komercje. W każdym razie nie tylko :)... To dobry moment na komedie- horror, troszkę prześmiewającą wampiry. Dookoła mamy szaleństwo na punkcie książek z serii Zmierzch, kina oblegają miłośnicy ekranizacji, powstają sterty książek o tej tematyce. Burton może pokazać całemu temu towarzystwu jak zrobić taki film o wampirach z fajnym klimatem, który nie jest mdły, miałki i banalny, ma duży dystans i zwyczajnie w świecie potrafi rozbawić. A co do współpracy Burton-Depp... stworzyli sporo fajnych specyficznych dla siebie filmów, ja je lubię i czekam na więcej.

oladt

Co tam Depp czy Carter oni są typowi. W filmie gra wspaniała Michelle Pfeiffer, na zdjęciach promocyjnych wygląda zabójczo do tego ten bogaty warsztat aktorski jakim dysponuje. Nie mogę doczekać się aby zobaczyć ją ponownie na dużym ekranie.