jak na razie nie widziałam tego filmu ale po pełnym trailer mam wątpliwości:
większość stron, gazet filmowych itp. uznaje to za horror natomiast ja po zobaczeniu trailera uważam że to parodia tych wszystkich "zmierzchopodobnych" historii. Mógłby mnie ktoś olśnić jak to w końcu jest bo na razie nie mam kasy na kino a w necie jeszcze nie ma a nie chce mi się czekać
Mnie się ten film skojarzył trochę z "Ze śmiercią jej do twrarzy", jeśli chodzi o konwencję. Jak dla mnie to jest skrzyżowanie fantasy z czarną komedią...
horror? delikatnie i momentami, więcej wg mnie jest momentów śmiesznych, co czyni ten film naprawdę ciekawy. jest to TYPOWY burtonowski styl, bardzo specyficzny. Ja dziś byłam i powiem tak - było śmiesznie, ciekawie, dziwnie ( jak zwykle to u burtona jest :D). ogólnie znając twórczosc tego pana, oceniam go na 7. jest dobry :)no i świetna kreacja deepa, mówcie co o nim chcecie, ale jest to aktor, który czyni każdą postac niepowtarzalną. niestety :)) przykro mi :)
MAŁY SPOJLER! a ja mam dwa pytania dotyczące dr. Hoffman 1. Czy ona na końcu ożyła? 2. Co ona zrobiła badając Barnabasa zniżając się do dołu (wyglądało to dość dziwnie ;) ) ?
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER PONIŻEJ, NIE CZYTAC JEŚLI SIĘ NIE OGLĄDAŁO.
tak, dr hoffman ożyła, dlatego, że w momencie, gdy barnabas wpił się jej w żyły, możnabyło zauważyc u niej kły wampira, więc wniosek był taki - że nieważne, czy niby byją zabili, ożyje, no i ożyła.
2. pewnie to, co wyglądało dziwnie ;)))))))))). chyba że z tamtego miejsca odciągała również krew , khem :D