PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=870124}

Mroczne zaklęcie

Privorot. Chernoe venchanie
2021
4,8 352  oceny
4,8 10 1 352
Mroczne zaklęcie
powrót do forum filmu Mroczne zaklęcie

Nudny

ocenił(a) film na 4

Skusiłem się, bo był również w kategorii fantasy, a Rosjanie radzą sobie dobrze w tym gatunku. Ale to słabiutki horrorek i tyle. Oceniłem na 4 czyli jak chce filmweb - ujdzie. Ale powinien być dopisek "od biedy".

Dist_Iler

Kocham Cię

Dist_Iler

Nie istnieje brak paranormaliów i śmierć wieczna.

Dist_Iler

Ja w to nie wierzę tylko ja to wiem.

Dist_Iler

Zadne robale mnie nie wpie**olą.

AlexRener

Zapewne, tylko wtedy gdy twoje zwłoki zostaną skremowane.

Dist_Iler

Masz pretensje, że tak piszę? Ja muszę tak pisać. Muszę i koniec.

AlexRener

Nie no jest fajnie, wypełniasz luki w moim nadmiarze czasu. Normalnie bym Cię olał.

Dist_Iler

Mam Cię przeprosić za to, że wierzę?

Dist_Iler

Przepraszam za wszystko co tylko chcesz

Dist_Iler

Zamrożę się i mnie wskrzeszą lub może skremuję. Nie jestem złym człowiekiem. Daj mi rękę.

AlexRener

A może porwą Cię starożytni kosmici i Cię zapłodnią byś urodził sam siebie na nowo.

AlexRener

A rękę sam se podaj, bo przecież jak napisałeś lubisz towarzystwo samego siebie.

Dist_Iler

Kłamałem. Nie lubię tylko swojego towarzystwa. Lubię innych i przyjaciół. Nawet mam misia pluszowego od 22 lat. Po prostu w nerwach tak napisałem. Nie zależy mi tylko na sobie. Nie jestem egoistą.

AlexRener

Znowu skłamałeś, pisałeś że nie masz przyjaciół. Pewnie ten pluszak wymaga wiele wyrzeczeń, i ciągłej opieki, no naprawdę sięgnąłeś wyżyn empatii.

Dist_Iler

Antynatalizm też jest spoko. I efilizm. ;) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

AlexRener

Antynatalizm jest uzasadniony w twoim przypadku.

Dist_Iler

Jesteś spoko

Dist_Iler

Trzymaj się

Dist_Iler

Mam tatanofobię

AlexRener

Sam se te choroby wymyślasz?, co jeszcze Ci dolega?, może masz też aerofobię i agrofobię, zrewiduj swoje lęki, a zapewne jeszcze coś znajdziesz.

Dist_Iler

Nie traktuj mnie jak wroga. Jutro idę na procesję.

AlexRener

Pocelebruj dobrze i żebyś Odyna ,Zeusa czy innego boga nie obraził, bo ich gniew może być straszniejszy niż Jahwe.

Dist_Iler

Mam tylko jedno pytanie? Czy gdybym leżał ranny, a Ty byś przechodził obok pomógł byś mi czy dobił mnie?

AlexRener

Jakbyś się odezwał to bym Cię dobił, a tak to wiele wskazuje na to że pomógł bym Ci.

Dist_Iler

Razem z tatusiem idę.

Dist_Iler

Nie chcę umierać i Boję się śmierci, nicości, bezsensu!

AlexRener

Ale według większości religii dopiero po śmierci jest fajnie, nie chcesz tam się dostać, co Cię tak zniechęca do umierania, podobno tam jest tak fajnie, a ty w to wierzysz. Ale wnioskując z twojego strachu masz wątpliwości.

Dist_Iler

Bo mam wątpliwości

Dist_Iler

Po prostu chcę wierzyć. Niech Ci będzie, że to wszystko bajki i nie ma dowodów ale błagam.

AlexRener

Uwolnij się od tego, polecam. Ty nie chcesz wierzyć, to zostało Ci narzucone i wpojone kiedy byłeś bezbronny.

Dist_Iler

Ale ja nie chcę nicości po śmierci

AlexRener

Co z tego że nie chcesz, statystycznie większość nie chce umierać, nic nie trwa wiecznie, albo się pogodzisz albo żyjesz w strachu i religijnych zabobonach.

Dist_Iler

Kiedyś obiecałem sobie, że nigdy się nie pogodzę ze światem, naturą

Dist_Iler

Skoro natura jest martwa to i tak się nie obrazi

Dist_Iler

Nic nie trwa wiecznie, nawet śmierć

Dist_Iler

I nie mówię tego z ironią. Przepraszam Cię

Dist_Iler

Boję się też fajnych chłopaków. Jesteś fajny?

AlexRener

Fajny to pojęcie względne, dla jednego fajny jest ktoś, kto czyta książki, a dla innego koleś zbierający znaczki. Nie wiem jak interpretujesz kwestię fajności.

Dist_Iler

Może kiedyś wyhodują jakiegoś :(

Dist_Iler

Nie oceniasz mnie tak do końca dobrze

AlexRener

Zapewne masz rację, że masz rację, bo masz rację. Istnieje ktoś, kto według ciebie Cię ocenia dobrze?.

Dist_Iler

Tak. Rodzice mnie adoptowali kochają mnie nad życie. Mama biologiczna nie żyje, zostałem jej zabrany bo nie miała pracy na utrzymanie, była młoda. Mam jej rodzeństwo dwóch wujków i dwie ciotki kiedyś pojadę do nich są z Dolnego Śląska. Mama upiła się ze smutku. Biologiczni dziadkowie też nie żyją. Ojca nigdy nie chciała zdradzić.

AlexRener

Jakoś nie wzbudzasz we mnie empatii. Mam już swoje lata, i takie użalanie się nad samym sobą nie robi na mnie wrażenia.

Dist_Iler

Spoko

Dist_Iler

Nie robię sobie z Ciebie żartów nie smieje się pod nosem ani nic. Naprawdę

Dist_Iler

Dzisiaj w hospicjum byłem świadkiem piesek spadł z balkonu, chory chłopak go wyrzucił. Mam tam obróbki od Sądu za karę za groźby do Ministra Ziobry. Serduszko się krajało. Siostra pojechała z Nim do weterynarza. Nie będę się wdawał w szczegóły. Jestem prostym chłopakiem, marzycielem w świecie szarych, nudnych faktów. I nie jestem samolubny. Nie odpowiada mi tylko moje towarzystwo. Chciałbym być jeszcze lepszym człowiekiem. Przepraszam. Ile już razy Cię przepraszałem, nieważne zresztą. Żółwik

AlexRener

Jesteś tylko marzycielem w świecie swojej fantazji, mitomania to również twoja choroba.

Dist_Iler

Nie. Takie rzeczy istnieją fizykochemicznie

Dist_Iler

Ty jesteś mitomanem