Raa's al ghul też fajnie zostal przedstawiony, jako taki marzyciel, idealista innej epoki
Myślę, że gdyby dać Jokerowi i Bane'owi puste miasto jako ring to Joker by z łatwością tego drugiego zniszczył.
Zależy w jakim sensie ,bo jeśli chodzi o zagrożenie dla Gotham i samego batmana Bane bije na głowę Jokera,jeśli zaś chodzi o aktorstwo,charakter postaci to tu wygrywa Joker.Ja ich stawiam na równi z wskazaniem na Jokera : )Poza tym to różne typy czarnych charakterów ,Bane to bardzo inteligentny terrorysta ,a Joker to Psychopatyczny morderca nastawiony na Chaos i Anarchię.Ja jednak wybrałbym Jokera ; )
Zależy Joker jeśli chodzi o charakter to dość wiernie odwzorowana postać z komiksu za to Bane Nolana jest całkiem inny od komiksowego odpowiednika.
Joker to indywidualista, co prawda miał klakierów, ale niewielu i 90% roboty odwalał sam. Bane to dyktator z armią goryli.
Zdecydowanie ciekawszą, bardziej niebezpieczną (nie jako frakcja zła tylko jako pojedyncza osoba), bardziej nieprzewidywalną postacią był Joker.