PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319339
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Bane vs. Joker

ocenił(a) film na 10

Czy tylko moim zdaniem postać Bane'a była lepsza niż Jokera?

użytkownik usunięty
resoraq

Obawiam się że tak

resoraq

Bane był silniejszy ale ciekawszym czarnym charakterem jest Joker :)

ocenił(a) film na 8
wort801

Raa's al ghul też fajnie zostal przedstawiony, jako taki marzyciel, idealista innej epoki

ocenił(a) film na 8
wort801

Myślę, że gdyby dać Jokerowi i Bane'owi puste miasto jako ring to Joker by z łatwością tego drugiego zniszczył.

ocenił(a) film na 10
resoraq

Zależy w jakim sensie ,bo jeśli chodzi o zagrożenie dla Gotham i samego batmana Bane bije na głowę Jokera,jeśli zaś chodzi o aktorstwo,charakter postaci to tu wygrywa Joker.Ja ich stawiam na równi z wskazaniem na Jokera : )Poza tym to różne typy czarnych charakterów ,Bane to bardzo inteligentny terrorysta ,a Joker to Psychopatyczny morderca nastawiony na Chaos i Anarchię.Ja jednak wybrałbym Jokera ; )

ocenił(a) film na 7
resoraq

Zależy Joker jeśli chodzi o charakter to dość wiernie odwzorowana postać z komiksu za to Bane Nolana jest całkiem inny od komiksowego odpowiednika.

ocenił(a) film na 8
Joleke22

True true

ocenił(a) film na 8
resoraq

Joker to indywidualista, co prawda miał klakierów, ale niewielu i 90% roboty odwalał sam. Bane to dyktator z armią goryli.
Zdecydowanie ciekawszą, bardziej niebezpieczną (nie jako frakcja zła tylko jako pojedyncza osoba), bardziej nieprzewidywalną postacią był Joker.

ocenił(a) film na 8
Prince_Hector

Tu racja, Joker to geniusz zła :)

ocenił(a) film na 8
resoraq

Joker lepsza, do tego Talia zepsuła troche postać Bane'a.

ocenił(a) film na 8
Kulerr

Czemu zepsuła?

ocenił(a) film na 8
resoraq

Na pewno inna, tak jak Raa's al ghul, kobieta kot, scarecrow czy two-face sa inni od siebie w tych filmach