PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 318 tys. ocen
7,7 10 1 317893
6,5 71 krytyków

Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

By nie stracić fabuły tego filmu? Chodzi mi czy to jest kontynuacja poprzednich filmów Batmana?

Za wszelkie wskazówki z Waszej strony będę niezmiernie wdzięczny :)

Pozdrawiam.

michael79

Możesz oglądać bez znajomości dwóch poprzednich części ale ta jest zakończeniem trylogii ( kontynuacją poprzednich ) więc wypadałoby wiedzieć jak to wszystko się zaczęło ;)

Film które uzupełniają tą historią to w kolejności.
"Batman Początek"
"Mroczny Rycerz"

michael79

Zrozumiesz film bez oglądania poprzednich części, jednak uważam, że aby lepiej zrozumiec przedstawiony świat, zrozumiec całkowicie decyzje bohaterów i ich motywy działania powinieneś obejrzec dwa poprzednie filmy. Poza tym w Mroczny rycerz powstaje jest dużo nawiązań do poprzednich filmów, więc warto je znac.

michael79

Warto obejrzeć wszystkie części po kolei to wyśmienite kino akcji,zazdroszczę ci tego ze wszystko przed tobą :P

michael79

Nie zgodzę sie z poprzednikiami, film jest zakończeniem wątków z poprzednich części. W tym filmie powraca Liga Cieni z Batman Początek oraz są skutki z wydarzeń kończących Mrocznego Rycerza.

michael79

Nie psuj sobie frajdy i najlepiej zrobisz jak obejrzysz wszystkie części. Filmy pokroju Avengers czy Spidermana to po prostu jakaś kpina. Nolan jest genialny. Ja osobiście filmów o superbohaterach nie lubię, a tę trylogie oglądałem z ciarkami na rękach po łokcie. Polecam, pozdro!

michael79

jest to wysoce wskazane.

michael79

Jasne ze warto zwlaszcza Batman Begins zeby wiedziec o co biega z Ras Al Ghulem i Liga Cieni, zreszta poprzednie czesci sa rownie dobre wiec naprawde warto

michael79

Batman Początek potem Mroczny Rycerz z Jokerem i dopiero na końcu tą część...

To tak jakby nie wiem oglądać Powrót Króla od razu, 6 część SW bez znajomości 4 i 5, Ultimatum Bourne bez znajomości poprzednich części itp itd

michael79

Bardzo dobry film, każdy powinien go obejrzeć, gorąco polecam.
Podobał mi się jeszcze bardziej ze względu ile go szukałam :P
A właśnie może komuś od razu przyda się link:
strefa-filmu. pl/mroczny-rycerz-powstaje
Proszę i nie ma za co ;)