By nie stracić fabuły tego filmu? Chodzi mi czy to jest kontynuacja poprzednich filmów Batmana?
Za wszelkie wskazówki z Waszej strony będę niezmiernie wdzięczny :)
Pozdrawiam.
Możesz oglądać bez znajomości dwóch poprzednich części ale ta jest zakończeniem trylogii ( kontynuacją poprzednich ) więc wypadałoby wiedzieć jak to wszystko się zaczęło ;)
Film które uzupełniają tą historią to w kolejności.
"Batman Początek"
"Mroczny Rycerz"
Zrozumiesz film bez oglądania poprzednich części, jednak uważam, że aby lepiej zrozumiec przedstawiony świat, zrozumiec całkowicie decyzje bohaterów i ich motywy działania powinieneś obejrzec dwa poprzednie filmy. Poza tym w Mroczny rycerz powstaje jest dużo nawiązań do poprzednich filmów, więc warto je znac.
Warto obejrzeć wszystkie części po kolei to wyśmienite kino akcji,zazdroszczę ci tego ze wszystko przed tobą :P
Nie zgodzę sie z poprzednikiami, film jest zakończeniem wątków z poprzednich części. W tym filmie powraca Liga Cieni z Batman Początek oraz są skutki z wydarzeń kończących Mrocznego Rycerza.
Nie psuj sobie frajdy i najlepiej zrobisz jak obejrzysz wszystkie części. Filmy pokroju Avengers czy Spidermana to po prostu jakaś kpina. Nolan jest genialny. Ja osobiście filmów o superbohaterach nie lubię, a tę trylogie oglądałem z ciarkami na rękach po łokcie. Polecam, pozdro!
Jasne ze warto zwlaszcza Batman Begins zeby wiedziec o co biega z Ras Al Ghulem i Liga Cieni, zreszta poprzednie czesci sa rownie dobre wiec naprawde warto
Batman Początek potem Mroczny Rycerz z Jokerem i dopiero na końcu tą część...
To tak jakby nie wiem oglądać Powrót Króla od razu, 6 część SW bez znajomości 4 i 5, Ultimatum Bourne bez znajomości poprzednich części itp itd