PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319339
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Nie rozumiem jak to możliwe, ze Nolan nie ma jeszcze Oskara .... To chyba przez zazdrość
kolegów ....:-/

ocenił(a) film na 7
angel_falls

Beeez przesady! Owszem film bardzo fajny, ale... toooo nieee tooo! Gdzie skoksowany Bane?! Dlaczego to zawsze ktoś musi nim rządzić w filmach?! Przecież ta postać jest genialna sama w sobie i nie potrzebuje być czyjąś marionetką! A scena walki końcowej? Batman vs. Bane wtf?! Co to miało być? Wyglądali jak przebrani na Halloween i jeszcze te markowane ciosy... Gra Bale'a też nie zachwyca. Hardy dał radę (mimo, że miał zakryte pół twarzy). Szkoda tylko, że po tak świetnej 2 części (poza momentem z Dwiema twarzami) zakończono trylogię w taki prosty, typowo hoolywódzki sposób.

PirateJack

Też się ciut zawiodłem.

PirateJack

Mam inne zdanie co do zakończenia. Ta historia wymagała spektakularnej i wzruszającej końcówki. Czy chciałbym żeby Wayne jednak nie przeżył? Raczej nie .To byłoby zbyt dołujące. Ten film po niezwykle dołującej częsci drugiej, podnosi na duchu i myślę, że taki właśnie miał miec oddźwięk.

Maniek2008

Tu nie chodzi o happy end czy jego brak, bardziej o to w jaki sposób przeprowadzono fabułę. Zrobili bum nawalanie się i beznadziejną śmierć dwójki antagonistów.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Niepotrzebnie bane został.pionkiem.kobiety ta część mogła być lepsza a wyszło z tego tylko.niezły film

mrPARADOKS

Bane nie był pionkiem, a raczej "współszefem" tego całego chorego planu. Thalia miała plan, który z pomocą Bane'a wprowadzała w życie. U mnie Bane nie stracił w oczach gdy Thalia się ujawniła. Po prostu jego postaci dodano jakiegoś większego znaczenia.

hr_dooku

A jakim cudem policjanci mieli wspomóc batmana? Drogą dyplomacji? No bez przesady. Fabuła jednemu się spodoba, innemu nie. Rzecz gustu. Mnie się bardzo podoba.

Maniek2008

I to właśnie dlatego, że fabuła była tak oryginalna jak cały wątek z bombą... znowu.

ocenił(a) film na 7
Maniek2008

Zgadza się
Begins-Zachód
DK-Północ
DKR-Świt

Taka miała być ta trylogia taki miał być ten film pozdro

ocenił(a) film na 7
Joleke22

Bane sam w sobie jako wróg Batmana miał ciekawą historię i ciekawie przeprowadzone były z nim spotkania Gacka. Nie rozumiem po co wszystko urzeczywistniać?! Nie zawsze to jest udane i tym razem właśnie tak było. Zbyt bardzo kombinowali z tym wszystkim. Nie twierdzę, że to jakaś totalna porażka bo trylogia wyszła bardzo fajnie, ale nadal czekam na innego batmana, bo to jednak nie było to czego oczekiwałem ;c