PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319360
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Zdecydowanie jest to najlepszy Batman z wszystkich.

Pier.dolicie farmazony - "Batman Forever" rządzi!!! :D:)))
Najgłupszym Gackiem wszech czasów jest "Rises" Nolana, AMEN!!!

użytkownik usunięty
SF_Lover

Tak na pewno pier.dolimy, skoro ty nawet nie możesz znaleźć kontrargumentów na to pier.dolenie. Jak nie masz nic konkretnego do napisania to może zamilknij heavy_metal/rychu/sf_lover czy jak ci tym razem na imię.

Dobra daj sobie spokój ,niech dalej uważa że Batman Forever to świetny film,jak dorośnie to pewnie nie bedzie pamiętał że w ogóle taki film kiedyś obejrzał :)

transformers567_fw

RODRIGUEZ:
Argumenty napiszę jutro, bo dzisiaj nie mam siły.

TRANSFORMERS:
Chyba cię gnie. "Batman Forever" od zawsze jest dla mnie Świętością
i to nie ulega zmianie - nie jestem jakimś yebanym sezonowcem czy coś!

ocenił(a) film na 10
SF_Lover

Batman Nolana są bardziej przystępne dla każdego a nie fanów komiksów poleciłem trylogie nalano kumplowi, który wgóle nie lubi takich filmów a jednak ten polubił. Jeśli chodzi o ten powrót do miasta którego się tak czepiasz to wiadomo przecież że tereny oblodzone nie były strzeżone, i jaskinia Batmana była poza miastem Alfred coś mówił w jedynce że wykorzystywali do jakichś tajnych przewozów, a Bruce podróżował przez 7 lat bez pieniędzy, z filmu również można wywnioskować że po opuszczeniu studni ma jeszcze 22 dni, bo wraca w dzień kiedy bomba ma wybuchnąć, prosto logiczne i przejżyszte tylko trzeba wszystkie 3 części uważnie obejrzeć panie kolego. Jeśli chodzi o Batmay to rzeczywiście jest fajtłapowatym gościem, z inteligencją ale nie super inteligencją popełnia błedy robi głupoty jest zwykłym człowiekiem

VCFG

Najbardziej SYFIASTA chciałeś powiedzieć.

ocenił(a) film na 7
VCFG

3 część jest tak zagmatwana i pokręcona. :) każdy z każdym się bije, armie policjantów ;) hehe. Jedynka najlepsza

ocenił(a) film na 8
Wojnarukf

dla mnie jest tak
Begins 8/10 - Ciekawy bardzo dobry origin
TDK 10/10 - Ale to zasluga Jokera
TDKR 7/10 - Solidne zakonczenie ale malo Batmana w Batmanie momentami nudnawy
Ta trylogia jest ogulnie bardzo dobra lecz to nie batman z komiksòw,
Batman 8/10 - Mroczny i dobrze zgrany
Batman Returns 9/10 - Mroczny , swietnie zagrany i ten klimat:)
Batman Forever 6/10 - Juz dla mlodszego widza momentami smieszy
B&R 3/10 - taki na raz ale bat karta im sie udala:)

ocenił(a) film na 10
simek19

Batman Burtona = 2/10
Rises Nolana = 10/10

Nie obchodzi mnie stękanie fanów Batmana na Nolana i jego wersję, Batman jest mi obojętny ja chcę dobrego kina i Nolan mi takie dostarczył i dziękuje mu za to, takich postacie jak Bane czy Joker zostaną mi na zawsze w pamięci. Za to Z Batmana z 89' wylewa się niskobudżetowość i tandeta, nie mogłem tego oglądać. Najbardziej mnie rozwaliły tandetne dźwięki wystrzałów z broni, ludzie spójrzcie na Brudnego Harryego który jest STARSZY O 18 LAT i zobaczcie jak tam to wszystko wygląda... Batman z 89' to kicz, plastik, tandeta, niskobudżerowość i znane nazwiska, znane uniwersum i znany reżyser... Stąd taka wysoka ocena... Gdyby to nie był 'Batman' tylko jakiś zwykły pojedynczy film o jakimś superbohaterze to ocena byłaby przynajmniej o połowę niższa... A tak 'wielcy' 'prawdziwi' fani Batmana wystawiają 10, nie zważając że to PORTAL FILMOWY i oceniamy FILMY, a nie uniwersum... A Batman jest filmem wyjątkowo słabym...

Flashpoint

Bozia cię nie kocha i to widać gołym okiem.

ocenił(a) film na 8
Flashpoint

Widac ze nie jestes fanem Batmana tylko Nolana bo slepo dajesz TDKR 10/10 na ktòre nie zasluguje,Lecz nawet jesli Batman Burtona ci sie nie podobal to nie zasluguje na 2. TDKR ma luki w scenariuszu i momentami jest nudnawy nielogiczny oraz niektòre elementy sa smieszne. Nie jest to arcydzielo ale dobry film i solidne zakonczenie tej historii. Batman Nolana to wizja rezysera daleka od pierwowzoru z komiksu. Batmany Burtona przede wrzyskim oddaja klimat komiksu. Kostiumy , charakteryzacja , scenografia i efekty sa swietne( jak na tamte lata ). Filmy bardzo dobre szczegulnie Returns, i napewno leprzy Bruce Wayne . jesli chodzi o "wielkich fanòw Batmana" potrafia wykryc tandete patrz Batman i Robin jakos kosmicznej noty nie ma.

ocenił(a) film na 10
simek19

Oczywiście że nie jestem fanem Batmana - pierwsze zdanie 'nie obchodzi mnie stękanie fanów Batmana na Nolana i jego wersję, Batman jest mi obojętny ja chcę dobrego kina i Nolan mi takie dostarczył'

ocenił(a) film na 7
VCFG

Film nie jest zły.
Ale wg mnie najlepszą do tej pory częścią jest Dark Knight...co jest zasługą głownie Jokera.. :)
Batman Begins był strasznie przesadzony - za bardzo science-fiction, za bardzo Dragon Ball a za mało Batman :)
A Dark Knight Rises...zdecydowanie największą wadą filmu jest długość - zamiast zrobić trzymający w napięciu film na 1,5 - 2 godz, zrobili nudnawy momentami przeciągany na siłę patetycznymi i wzniosłymi monologami film.
Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że Batman to kino rozrywkowe, to nie jest film o wojnie secesyjnej...a co chwilę słychać te ich mądrości..

ocenił(a) film na 6
VCFG

Wiesz co według mnie druga najlepsza część ja jakoś wole Dark Knight i ostatnią rozmowe jokera z batmanem no ,, Szaleństwo jak wiesz jest jak grawitacja wystarczy małę potknięcie haahahahah "