PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319339
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Robin

ocenił(a) film na 8

Dlaczego w tym filmie nie pojawił się pełnoprawny Robin , przecież to tak samo ważna postać jak
Alfred czy Komisarz Gordon

kubala102

http://www.filmweb.pl/film/Mroczny+Rycerz+powstaje-2012-506756/trivia

"Christian Bale oświadczył, że nie zagra Batmana, jeśli w którymkolwiek z trzech filmów pojawi się Robin. Christopher Nolan zgodził się na odrzucenie tej postaci, ponieważ mogłaby ona zakłócić mroczny charakter serii."

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

A czemu niby miała ona zakłócić mroczny charakter serii , przecież Nolan i tak już dużo namieszał w postaciach , myślę ze spokojnie mógł nadać Robinowi bardziej mroczny charakter oraz stój

kubala102

"A czemu niby miała ona zakłócić mroczny charakter serii , przecież Nolan i tak już dużo namieszał w postaciach , myślę ze spokojnie mógł nadać Robinowi bardziej mroczny charakter oraz stój"

Robin zawsze był tylko dodatkiem do Batmana, jak Ken do Barbie.

Poza tym już mieliśmy kobietę-kto, więc kolejny "superbohater" był zbędny dla całej historii.

kubala102

przecież był Robin. zwróćcie uwagę na prawdziwe imię Johna Blake'a, które pojawia się na sam koniec filmu, gdy odbiera swoją torbę skądśtam. tak, jego prawdziwe imię to Robin. końcowe sceny jak dla mnie są zapowiedzią ciągu dalszego z Brucem na emeryturze i Robinem (Blake'iem) działającym jako Batman (zwróćcie uwagę na prezent, który dostał Gordon ;) ). ale końcowe sceny są i dobrą zapowiedzią ciągu dalszego jak i dobrym zakończeniem trylogii ;)

ocenił(a) film na 7
Ohayo

uważam że zamiast Blake "a powinni w trzeciej części wprowadzić czerwonego kaptura który pod nieobecność batmana walczył by z ludźmi bane"a. Tym tajemniczym mścicielem okazał by się ten gościu który był naśladowcą batmana w mrocznego rycerzu gdzie joker pokazywał w telewizji tortury nad nim w pewnym sensie , red Hood pomógł by powstać na nowo mrocznemu rycerzowi i tak by dwaj walczyli o uratowanie miasta Gotham

mrPARADOKS

bez sensu :D przecież tamtego zabili :)

ocenił(a) film na 7
nessi6

wiem ale gdyby nolan jakoś w mrocznym rycerzu ten wątek pozmieniał trochę i gdyby ten poszkodowany był w wieku młodszym to w trzeciej części red hooda można było by upchać :)