Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551803
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

KLASYKA

ocenił(a) film na 10

Film ma dopiero 4 lata, a już śmiało można go nazwać klasykiem. Przez te 4 lata powstało mnóstwo filmów na podstawie komiksów, ale ŻADEN nawet nie zbliżył się do poziomu TDK (nie widziałem jeszcze Avengers, dziś idę na TASM). W tym czasie Nolan "Incepcją" pokazał, że jest znakomitym reżyserem, a sam film mimo, że wielu sądziło, że będzie inaczej utrzymał się w pierwszej dziesiątce IMDB. Ba! On nawet wrócił do pierwszej setki hejtowskiego Filmwebu, co jest chyba jeszcze większym osiągnięciem. Z roku na rok ten film jest chyba coraz bardziej doceniany.

A już za 3 tygodnie zakończenie trylogii, po którym będziemy mogli spojrzeć na wszystko z dystansem. Jeżeli sequel przebije TDKR wtedy będziemy mówić o najlepszej trylogii wszechczasów!

Zakrza

a ja twoich;) a co do filmu to oglądałem go jakieś 10 razy to już klasyk ;)

ocenił(a) film na 10
Balladyn

Toć masz wyżej człowieku.

Który film?

Zakrza

mroczny rycerz

ocenił(a) film na 10
Balladyn

No przed chwilą pisałeś, że mu dekad brakuje.

Zakrza

jak się film ogląda ponad 10 razy to już klasyk ;) ale ogólnie klasyki to stare filmy a kultowe to takie które mają swoja rzesze fanów.... a jaki jest twój ulubiony film mój Batman początek

ocenił(a) film na 10
Balladyn

Mój oczywiście TDK:P

Zakrza

no to mam zbliżone gusta ;)

użytkownik usunięty
Zakrza

żaden tego typu film się nawet nie zbliżył, jedynie TDKR może mu dorównać

ocenił(a) film na 10

Niestety TDKR nie tylko mu nie dorównał, ale był nawet gorszy od BB.

Zakrza

O TDKR nikt za rok nie będzie pamiętał a TDK to już klasyka kina.

ocenił(a) film na 10
CottonCrush

Rok to może nie. Stawiam na to, że do kolejnej części. Poza tym tak do końca nie zostanie zapomniany właśnie ze względu na to, że jest sequelem TDK.

ocenił(a) film na 7
Zakrza

haha dlatego wszyscy mi obrzydzają mrocznego rycerza. Z dobrego kina rozrywkowego próbuje się robić arcydzieło kina.

ocenił(a) film na 10
jazzmanfromspace

To jest arcydzieło kina rozrywkowego.

ocenił(a) film na 7
Zakrza

taaaa

ocenił(a) film na 10
jazzmanfromspace

Oczywiście.

ocenił(a) film na 7
Zakrza

no gdyby trochę nie przynudzał to może i bym się zgodził

ocenił(a) film na 10
jazzmanfromspace

Przynudzał? Przecież cały czas coś się dzieje!

ocenił(a) film na 7
Zakrza

niby tak, ale tak naprawdę zaangażowany byłem tylko w historie z Jockerem. Jakoś zupełnie mnie nie zainteresowała historia komisarza Denta i jGordona i tego japońskiego przekręciarza. A okazuje się że tej historii z Jockerem było na 1,5 h więc pozostały czas się nudziłem.

ocenił(a) film na 10
jazzmanfromspace

Ale przecież zarówno Dent jak i Lau byli ściśle związani z Jokerem.

ocenił(a) film na 7
Zakrza

hehe widzisz nawet mnie nie interesowało jak są powiązani takie było to nieinteresujące.( nie no wiem że joker w stroju pielęgniarki gada z dentem i go przekonuje do swojego anarchistycznej wizji świata, ale właśnie joker No nie ukrywajmy że ten film bez Jokera na ekranie tracił większość atutów. Nie może być przypadku że to właśnie on trafił na avatary fanów a nie dent czy lau ( czy batman sic:D

ocenił(a) film na 10
jazzmanfromspace

No Joker wymiatał, ale nie uważam, żeby cała reszta była mniej interesująca. Od premiery widziałem ten film 5 razy i nigdy mnie nie nudzi.