PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236351}

Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 545 tys. ocen
8,0 10 1 545350
7,8 85 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Kult Jokera

ocenił(a) film na 9

Czy po obejrzeniu filmu mieliscie ochote, albo kupiliscie jakis badziew z Jokerem, typu figurka, plakat itp.? Ja kupilam plakat :p nie wiem czemu, ale Joker heatha to jakas taka dziwna postac, wokol ktorej wytworzyl sie jakis rodzaj kultu. Az sama sie tym zarazilam, w sumie nie wiem dlaczego :p

ocenił(a) film na 8
Naciulek

plakat byłby fajny, ale w moim mieście nie widziałam aby sprzedawali ;) (na figurki to za stara jestem xD)
no bo Joker jest....hm :))))))))))))))

ocenił(a) film na 9
innertia

gdzie kupiłaś plakat?

ocenił(a) film na 9
innertia

Ja po filmie cały dzień chodziłem z nożem i wymawiałem zdanie "Why so serious?"

A nawet nagrałem sobie taka pocztę głosową z efektem mlaskania pomiędzy słowami :D

ocenił(a) film na 9
fifa114

powiem ci ze mialem to samo. Do kazdego podchodzilem z tymi slowami "wy so serious". Siadlo mi to na bani ostro. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
fifa114

Szczerze to miałam ochotę spotkać Heatha w skórze Jokera,zdażało mi się malskać nawet na ulicy i pod nosem mamrotałam "Why So Serious" ,a i mam plakat z Bravo <lol>

ocenił(a) film na 9
Monika_16

Joker... i tylko ciągle ten Joker...

ocenił(a) film na 8
Naciulek

Ja nie, ale ustawiłam go sobie na pulpicie ;p

Naciulek

Kult Jokera? tak zgadzam sie. Moze to dlatego (jesli chodzi o mnie), ze zagral go Heath Ledger, który juz nie zyje, a byl dla mnie naprawde kimś. Wydaje mi się, ze to przez Heatha tak spodobal mi sie Mroczny rycerz, a zamiast nienawidzic, to wręcz ubóstawiam Jokera...

ocenił(a) film na 8
Katyusha

Ja osobiście nie przepadałam z Ledgerem ale w Mrocznym Rycerzu mnie zadziwił. Stworzył niepowtarzalny klimat tego filmu. A Jokera po prostu nie da się nienawidzić.

użytkownik usunięty
Naciulek

No właśnie gdzie można kupić plakat?
Szukałem w necie po polskich sklepach wysyłkowych i nic...

http://www.allegro.pl/search.php?string=joker+batman&buy=0&new=0&pay=0&personal_ rec=0&search_type=1&location_radio=1&selected_country=1&category_radio=1&order=t &st=gtext&listing_sel=2&listing_interval=7

alegro i wszystko jasne ;)

desmatrix

http://www.allegro.pl/item415089775_batman_joker_61_cm_x_91_5_cm.html#photo

Naciulek

Figurki nie muszą być gumowe, piszczące i przymocowane do sznureczka.

Poniżej link do sklepu z figurkami dla kolekcjonerów.
http://www.aliensgroup.pl/2406_Gry_i_komiks_Batman_THE_DARK_KNIGHT_THE_JOKER__.h tml

użytkownik usunięty
Erq

65 złotych... pewnie + koszty wysyłki...
Chyba ich porypało...

Na www.plakaty.pl jest taki duży, na całe drzwi :)

A może chcesz link do pełnego endoszkieletu wykonanego z tytanu, w skali 1:1 (czyli metr dziewięćdziesiąt) za ponad dwadzieścia tysięcy?
Mogą go sprowadzić.

Mówiłem, że do sklep dla kolekcjonerów.

ocenił(a) film na 8
Erq

heheh właśnie uważam, że jestem za stara aby sobie takie szkaradełka stawiać na półce :PPP
no ale niektórzy otaku to lubią :)))

ocenił(a) film na 9
Naciulek

Mi się ten plakat podoba. Zamierzam sobie sprowadzić.

http://cgi.ebay.pl/BATMAN-The-Dark-Knight-MOVIE-POSTER-Joker-Heath-LEDGER_W0QQit emZ170251184632QQihZ007QQcategoryZ60339QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

ocenił(a) film na 7
Naciulek

chyba jednak wole plakaty z kobietami...

ocenił(a) film na 10
Naciulek

Pytajcie w kinach, często plakaty rozdają za darmo, wystarczy się zapytać.

Sub_Zero

ja niestety chciałabym taki plakat, jak mam w avatarze, a wątpię, żeby go gdziekolwiek sprzedawali, więc kupiłam inny na www.plakaty.pl.

ocenił(a) film na 9
puss

puss in boots - mam wlasnie taki plakat, jaki ty masz w avatarze ^^

Naciulek

ja kupuję plakat :)
Fakt.. powstał jakiś taki kult wokół Jokera. Wszystkie sceny z Jokerem w tym filmie były zagrane naprawdę przekonująco i to chyba dlatego jest on moją ulubioną postacią z całego filmu.
Poza tym zagrał go Heath... to też ma dla mnie jakieś znaczenie.
Zresztą mam tendencję do fascynacji ciemnymi charakterami...;))

ocenił(a) film na 10
chicka07

Pewnie tak ale jakis procent ludzi napewno stwierdzil ze skoro juz nie zyje to trzeba bedzie o nim przypomniec wiecej,mocniej niz zwykle.Co do kultu Jokera to faktycznie cos w tym jest bo siedzac w kinie siedzial koles z dziewczyna i spogladajac na niego od czasu do czasu widzailem ze chciala sie do niego przytulic a koles nawet nie zwracal uwagi a po wyjsciu z kina ciagle sobie mruczal po nosem dziwnie znajome slowa akurat brzmiace jak slawne "Why So Serious" :D

ocenił(a) film na 10
Dzaq

Większość kin, po premierze danego filmu, rozdaje plakaty za darmo. Nieraz załapałem się na ciekawe perełki, jednak, wolałbym o tym zapomnieć jak najszybciej, w pewne czwartkowe popołudnie zapomniałem/nie chciało mi się iść do Cinema City po sprawdzenie czy są jakieś do Mrocznego rycerza... Polskich wersji odnośnie Jokera było mnóstwo.

ocenił(a) film na 8
freepick

myślicie, że w Heliosie też rozdają? zawsze się wstydziłam zapytać ;) bo w takich mniejszych kinach u nas dawali, ba nawet jakieś kilkanaście lat temu na wakacjach z okazji seansów familijnych jedno kino robiło losowanie plakatów dla widzów :))) tak np dostaliśmy plakat z Milczenia Owiec czy Bingo ;)
ale teraz w moim mieście jest tylko Helios i jedno kino mniej komercyjne i już tak dobrze nie ma :(

ocenił(a) film na 7
innertia

Tylko KIEDY się zapytać :) Teraz jak jest szał, czy dopiero za miesiąc? ^^

ocenił(a) film na 10
innertia

------> kuraiko

Pisałem w tej sprawie do Heliosa i odpisali, że plakaty dają za darmo. Wystarczy zagadać tam gdzie popcorn sprzedają.

Sub_Zero

ja sam sobie wyszprejowałem jokera na ścianie w pokoju i nie potrzebuje już plakatów. Jestem prze i bardzo szczęśliwy! o matko!! jaki Joker jest super wielki, wspaniały, normalnie ekstra!!!! szał!!

ocenił(a) film na 8
bagrov

Naciulek a gdzie kupiłeś taki plakat ?

norwegianwood

Dołączam się do pytania- Naciulek, skąd masz ten plakat z Jokerem bazgrzącym "Why so serious"? Na allegro, ani w sklepach typu plakaty.pl, bądź plakateria.pl nie ma:(.

ocenił(a) film na 9
solomon

Uwaga, uwaga - kupilam go w Nowym Jorku w Virgin Records, jak tam byłam :p
A tak w ogóle, to jeszcze przed polska premiera widzialam taki sam na allegro, wiec gdzies tu powinien byc

ocenił(a) film na 8
Sub_Zero

dzięki za cynk :))) mam nadzieję, że u nas też będą :D

innertia

ja caly czas poszukuje koszulek z jokerem, niestety na polskich stronach, aukcjach jeszcze ich nie ma, tzn sa na ebay'u ale sprowadzane z zagranicy wic koszt jest spory...

ocenił(a) film na 10
Belzebubich

Osobiście zawsze uważałam, że kupowanie plakatów z filmów to czysta dziecinada i strata pieniędzy, ale po TDK totalnie zmieniłam swoje zdanie.. ;) Plakat Jokera po prostu musi sie znaleść w moim pokoju, no i czekam na przesyłke z plakatem z mojego avatara.

ocenił(a) film na 10
Jokerin

Ja też nie wieszam plakatów i tu nawet nie chodzi o dziecinadę, ile o brudne ściany, a ja jestem pedantką ^^. Jednak w nowym mieszkaniu mam szklane drzwi, które należy czymś zakryć, a mój półtora metrowy plakat Joker'a, nabyty przez mojego faceta, znakomicie się do tego nadaje :).
A tę figurkę za 65 złotych chyba też się skuszę, a co tam, raz się żyje :].

ocenił(a) film na 10
alicja_placebo

Ja szczerze ubolewam, że mam drzwi z 'okienkami'.. pozostaje mi tylko kupić antyrame i powiesić Jokera nad łóżkeim^^ ;)

ocenił(a) film na 8
Jokerin

ja też mam drzwi z okienkami i da się zasłonić plakatem, chociaż zostaje część okienek nie zasłoniętych :/ chodzi mi o taki standardowy wymiar.
ja bym Jokera dała na ścianę, bo te plakaty na drzwiach szybko się niszczą ;)

Belzebubich

Jesli poszukujesz koszulki z Jokerem to mozna kupic ją na stronie:

www.kreatorium.com

ocenił(a) film na 10
innertia

Na pewno dam dają. U mnie to wygląda w CC tak:

Do wejścia do sal (oddzielnym korytarzem) do którego trzeba pokazać bilet, stoi po prawej stronie wielki karton. Zazwyczaj na pierwszy rzut oka go nie widać. Trafiają do niego plakaty, których premiera właśnie następuje, w czwartki w godzinach popołudniowych. Zazwyczaj jest w nich mnóstwo powtórek, tych najbardziej pożądanych nie ma już po pierwszym dniu od ich wystawienia. Plakaty są zwinięte w rulon, zabezpieczone gumką. Na ich zewnętrznej stronie na górze jest napisany czarnym flamastrem ich tytuł. Jeśli ładnie się poprosi i powie, że się je zbiera - można dostać nawet takie 3. Jeśli jest ich mało - zazwyczaj tylko po jednym. Ale zawsze można przyjść z kimś po nie, wtedy każdy może wziąć po trzy.

ocenił(a) film na 9
Naciulek

Pozwoliłam sobie zaszaleć i kupiłam:

http://www.movieweb.com/movies/film/81/4381/poster4.php

i

http://www.movieweb.com/movies/film/81/4381/poster12.php

Prawdopobnie pozwolę sobie znowu zaszaleć i kupię jeszcze jakiś, chciałabym ten co ma Zakrza tylko, że chwilowo nie ma go na allegro ;)

ocenił(a) film na 8
Anastazja_2

Dokładnie te same 2 plakaty chce sobie kupić, tylko najlepiej na jakiejś polskiej stronie jakby byly. Po ile kupiłaś te plakaty ?

ocenił(a) film na 9
Ade_Er

Niestety ja kupowałam na E-Bayu za 19,99$ :(

ocenił(a) film na 9
Anastazja_2

Ale warto było! ;)

A, i chyba skuszę się na to;

http://cgi.ebay.com/The-Dark-Knight-Batman-Joker-Heath-Ledger-Tote-Book-Bag_W0QQ itemZ250284028535QQihZ015QQcategoryZ63852QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

;)))

ocenił(a) film na 10
Anastazja_2

Trochę dużo... a sprawdzałaś czy są już w Empik?

ocenił(a) film na 9
freepick

Sprawdzałam- nie ma, ale były na allegro, jednak nie te, które ja chciałam.

ocenił(a) film na 9
Anastazja_2

Torba na zakupy z Jokerem? Obawiałabym się potem spożywać żarcie przyniesione do domu w czymś takim... A poza tym: to zboczenie czy już choroba? Ledger przewróciłby się pewnie w grobie wiedząc że jego podobizna będzie zdobić torby na chlebek i mleko O_o.

ocenił(a) film na 9
Kate_V

Dziewczyno, czy myślisz, że używałabym jej jako torby na zakupy?
Idiot.

Poza tym nie śmiej nawet sugerować co Ledger robi albo robiłby w grobie, bo to troche nie na miejscu, miej jakiś szacunek.

ocenił(a) film na 9
Anastazja_2

Nie denerwuj się, widzę, ze na aukcji jest prezentowana jako torba do szkoły czy coś w tym stylu, ja czegoś takiego używam po prostu gdy idę na zakupy.
I nie bój się, szanuję go, ale nie popadam w paranoję jak niektórzy (i nie chodzi mi tu o ciebie), którzy już polecieliby pisac list do papieża o kanonizacje, a przynajmniej beatyfikację Ledgera, fenomenalnie zagrał Jokera. Nie widze nic złego w tym co napisałam - czy ty chciałabyś widziec swoją twarz (a raczej granej przez siebie postaci) na płóciennych torbach noszonych przez dziewczynki do szkoły, bo tak będzie cool? Jestem jak najbardziej za obwieszaniem sobie pokojów plakatami z psychopatami, ale bez przesady...

ocenił(a) film na 9
Kate_V

Dokładnie, masz rację, bez przesady dlatego po głębszym przemyśleniu rezygnuję i zgadzam się z Tobą.

Nie denerwuję się, wszystko ok.