Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551858
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Aktorstwo pierwsza klasa, fabuła trochę oklepana ale ciekawie przedstawiona, montaż sceneria i dialogi genialne

aew4334555

BTW:
http://www.rottentomatoes.com/m/drive_2011/

Potrafią docenić bardziej wysmakowane kino niż te kiczyki pokroju "Nietykalnych".

neo_angin

bum! 8,0 imdb

aew4334555

Było 8,7 (był w top100), ale Trolle zaczęły zaniżać bo "nudy". Śledziłem tam forum dosyć dokładnie.

neo_angin

teraz ma przynajmniej ocene na jaka zasluguje.

aew4334555

Jeśli takie filmidła jak "Nietykalni", "Warrior", "Zielona Mila" są w top250 to ma za niską średnią.

neo_angin

imdb
nietykalni 8,5
straznicy 7,7
basketball diaries 7,1

aew4334555

kick-ass 7,9

scott pilgrim

..

bum! 7,6

aew4334555

IMDB to rzeczywiście wyznacznik (masówka po prostu jak FW).

aew4334555

Oba były kiedyś w top250, ale kiczyki pokroju "Nietykalnych" i "Warriora" bardziej trafiają do masy.

neo_angin

wlasnie nie moge pojac dlaczego taki film jak np drive tak przypadl ci do gustu a nietykalni nie?
zreszta nie wiem co sie tak czepiasz tych nietykalnych?ze sa za wysoko w rankingu?bo juz sam nie wiem.

aew4334555

Bo "Nietykalni" to zwykły niczym niewyróżniający się film, a uważam że coś takiego nie powinno być wznoszone do rangi arcydzieła. Ja cenię sobie w kinie oryginalność dlatego oceniam 10/10 Nożycorękiego, Pilgrima, Drive o wiele innych oryginalnych filmów na 9/10.
BTW Oglądasz mecz? Nasi zayebiście grają!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
aew4334555

+film nie wzbudził we mnie żadnych emocji czyli więcej niż 7/10 ode mnie dostać nie może. Ot miły seans na wieczór i na jeden raz. "Służące" już mi bardzie przypasiły, ale były tendencyjne do po*rania dlatego nie dam wyższej oceny.

Ad e) pisałem o tym na forum że to jeden z powodów wysokiej oceny bo ludzie są przekonani że to nie jest amerykańska papka, a to właśnie film na tym poziomie

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
aew4334555

http://www.filmweb.pl/user/neo_angin/blog/543205

Wbijaj.

użytkownik usunięty
eLMystic

1. Sin City
2. Avengers ex aequo z Mrocznym Rycerzem
3. Iron Man
4. Watchmen
5. Immortal - Kobieta Pułapka
6. Liga Niezwykłych Dżentelmenów

ocenił(a) film na 8

Sin City też jest super, ale Mroczny Rycerz lepszy spójrz ile nagród dostały te filmy, a ludzie którzy przyznają te nagrody trochę się znają na filmach. Avengers nie oglądałem

użytkownik usunięty
eLMystic

A jaka jest najsłabsza filmowa adaptacja komiksu?

ocenił(a) film na 10
eLMystic

Tak właściwie nie jest to "ekranizacja" komiksu, a jedynie film na podstawie serii komiksów...
Ale masz rację, najlepszy w historii!