Mroczny anioł

Dark Angel
1990
6,6 4,8 tys. ocen
6,6 10 1 4768
6,0 5 krytyków
Mroczny anioł
powrót do forum filmu Mroczny anioł

Dobry film akcji

ocenił(a) film na 7

W latach od 1984-1990 powstawały perły kina akcji i kina scifi. I ten film mozna do takowych zaliczyć. Pomysł jest całkiem ciekawy. Może film nie jest arcydziełem ale osobiscie polubiłem go bardzo. Klasyk, cóż więcej powiedzieć. Jest to jeden z lepszych filmów z Lundgrenem, a dobrych filmów z nim jest niewiele (To tylko opinia, wiec, jego fani, nie wkurzajcie sie).

ocenił(a) film na 5
mim1312

No cóż, mnie osobiście bardziej podobały się takie filmy z Lundgrenem, jak "Honor zabójcy" czy "Misja w czasie", choć nie obejrzałem wielu filmów jeszcze z nim. Z Matthiasem Huesem widywałem o całe niebo lepsze filmy (genialny "Wiek zdrady", rewelacyjna "Misja sprawiedliwości" czy choćby "Cyber-strefa"). Niestety, ale "Mroczny anioł" (lub - jak kto woli - "Anioł ciemności") - nie przypadł mi do gustu. Typowa przeciętna mieszanka science-fiction z kinem akcji, bez morału, bez żadnej rozsądnej puenty. Scenariusz niestety na bardzo niskim poziomie, takich filmów było już dużo. Obejrzałem, ale typowa "średniawka" i prędko do tego filmu (jeśli w ogóle) nie wrócę.

użytkownik usunięty
mim1312

Też uważam, że to jeden z naprawdę bardzo nielicznych, w miarę dobrych filmów z Lundgrenem. Dawno temu nawet bardzo mi się podobał (film, nie Lundgren), ale na dziś to już niestety taki sobie. Biorąc pod uwagę datę produkcji trzeba jednak przyznać, że daje radę.

ocenił(a) film na 9
mim1312

to jest bardzo ciekawy film