Bardzo dobre kino akcji, mroczne i wciągające. Klimat lat 90 i powiew wspaniałej ery VHS-ów.
Jedna z lepszych ról Dolpha Lundgrena i Matthias'a Hues'a. Polecam wszystkim miłośnikom
klasyk VHS-ów.
No, zgadzam się, dobry film Lundgrena, ale miał zdecydowanie lepsze produkcje(moim zdaniem) od tej. 7/10
Oczywiście, nie zaprzeczam. Zalicza się do klasyków VHSa, w którym jeszcze oprócz Lundgrena dominowali Van Damme, Seagal, Stallone czy też Schwarzenegger. Jednak, moim zdaniem Dolph miał dużo lepsze filmy jak Punisher czy Czerwony Skorpion!
Ja rozumiem Adam i szanuję to ;-) Jednak moim zdaniem ten film jest jednym z tych lepszych w dorobku Lundgrena. Faktem jest, że nie równa się Punisherowi, czy Czerwonemu Skorpionowi, ale w cale nie jest gorszy od nich ;-)
On się nie równa z Punisherem czy Czerwonym Skorpionem ,co racja to racja ,on je poprostu przebija i miażdzy !!!!!! Lundgren obok Schwarzeneggera to jedyny twardziel z ery VHS który zabił Kosmitę ,co czyni go jednym z najbardziej kozackich aktorów kina akcji .Dolph Rulez !!!!
Tylko mogli Lundgrenowi dać innego partnera, bo ten z FBI to jakiś pomyleniec był. Taki biurokrata. Lepszy już był Brandon Lee w ,,Ostry poker w małym Tokio''. Ten duet miażdżył wrogów ;-)
Ale właśnie chodziło o to żeby pokazać ten kontras miedzy tymi bohaterami -Dolph Mega Twardziel ,a tamten Biurokrata wchodzący w dupę swojemu szefowi ,ale potem się zmienia ..Dzieki nimi było wiele zabawnych tekstów.
Dla mnie lepszy od The Punishera i Czerwonego Skorpiona .Klimat VHS ponad wszystko .
klimat jest niesamowity. dolph młodziutki. dobrze się spisał. świetna rola huesa który nieźle atakował swoje ofiary. ocena odemnie 8 ale myśle że z czasem zwieksze. typowy film czasów VHS
mnie też. ogólnie film świetny. proponuje bradocka zaprosić do tematu, z nim się świetnie gada
Już zapraszałam Bradocka do tematu i mam nadzieję, że się do nas przyłączy. Ja też lubię z nim dyskutować o naszych twardzielach ;-)
Dzięki Kasiu .Jeż podobno 2 cześć Mrocznego Anioła ale pod innym tytułem ,,W Mgnieniu Oka ,, z Rutgerem Hauerem .Akcja dzieje się w mrocznym Londynie .Ogladałem to i też fajny film ,ten sam schemat ,twardy glina i ciotowaty urzedas ścigają w zalanym Londynie Potwora który wyrywa ludziom serca .
O dziękuję Bradock, już sobie zaznaczyłam ;-)
A mam pytanie. Czy Mroczny Anioł nie jest czasami ekranizacją jakiegoś komiksu?
Aha, no nic, ja się tylko tak zastanawiałam, czy to z komiksu, czy samoistna opowieść.
Na pewno samoistna opowieść .Kiedyś takie fajne filmy to kręcili .Nie to co dzisiaj .....
Wiadomo, kiedyś scenarzyści mogli się pochwalić oryginalnością i czymś zupełnie nowym, a dzisiaj? Wszyscy jadą na tym samym, zżynają bezlitośnie z innych twórców. Po prostu idą na łatwiznę. Ktoś jeden się męczył, by stworzyć dany projekt, a inny sobie skopiuje, lekko przerobi i jeszcze powie, że to owoc ciężkiej pracy.
"Wiadomo, kiedyś scenarzyści mogli się pochwalić oryginalnością i czymś zupełnie nowym, a dzisiaj"
To zależy są również teraz bardzo oryginalne filmy tylko nie zwracasz na to uwagi.
". Czy Mroczny Anioł nie jest czasami ekranizacją jakiegoś komiksu?"
NIE
Władcy Wszechświata też z Dolphem jest filmem na podstawie komiksu a raczej serialu animowanego.
" Wszyscy jadą na tym samym, zżynają bezlitośnie z innych twórców. "
Bez przesady z tym wszyscy.
Jeśli mówisz o dzisiejszych ,,oryginalnych pomysłach'' pokroju Zmierzch, czy jakiś innych głupawych komedyjkach to ja dziękuję za takie kino.
Wszyscy może nie, ale większość.
"głupawych komedyjkach"
Tutaj można podać przykład naszego Kac Wawa hehe jaki mogli coś takiego skopiować.
Ja lubię komedie Stanisława Barei.
,,Pieniądze to nie wszystko'' <--to było fajne.
Dzięki za miłe słową o mnie .Z tobą też fajnie się gada Tomku .Ja ten film kilka dni temu znowu sobie przypomniałem ,tym rażem na Komputrze z niemieckim dubingiem i z napisami i dla mnie poprostu Bomba !!! Znakomity thiller z elementami S-F ,tak jak napisałeś klimat niesamowity ,młody ,przystojny ,pełen wigoru Dolph ,ciekawa historia ,świetne sceny akcji ,no i świetna role Matthiasa Huesa ,który tak jak mówisz świetnie atakował ofiary .Dla mnie ten film obok Ostry poker w małym Tokio to najlepszy film Dolpha
Fajny film co tu dużo gadać. Najlepszy na tekst na końcu
Hues - "przychodzę w pokoju"
Lundgren - "powrócisz w kawałkach d***ku"
Doktorek i tak wszystkich przebił .Najlepsze jak dowiedział się że z Dolphem jest agent FBI ,to odrażu wszystkie tabletki do szufladu ,i tekst ,to służy tylko w celach naukowych i badawczych ,po czym jak wyśli z laboratorium to łyknoł jedną .Szkoda że było go tak mało w tym filmie ....
Bezsprzecznie jeden z najlepszych filmów Dolpha. Dużo akcji, elementy sci-fi,atmosfera lat 90-tych. Sam Lundgren w życiowej formie, młody, świetnie zbudowany no i grał wtedy jeszcze głównie w filmach z wysokim budżetem. Podobała mi się rola Huesa - nie ma to jak kosmiczny diler , hehe :)
Jeszcze tego filmu nie widziałem ale widać po waszych opiniach że jest bardzo dobry.
No i Lundgren fajnie się bił, nawet stosował kopniaki. Nic dziwnego, ma tak długie nogi, że jego zasięg nimi jest duży, a siła potężna.
Co tu dużo pisać... Świetny film z Mrocznym klimatem i z Pięknymi efektami !!! Film nie do powtórzenia !!!
Dawno już nie widziałem tego filmu. Pamietam że kiedyś mi się podobał. Ten aktor karateka i kulturysta grający kosmitę urodził się ponoć w Bytomiu na Śląsku.
A był ten film w otwartej tv (TVP TVN,Polsat,TV4,Puls) ??
Wstyd się przyznać ale nie było w domu videa dopiero sam musiałem sobie kupić dvd
Ja go też nigdy nie widziałem w Tv ale mój kolega widział go kiedyś w Polskiej Telewizji w Latach 90 .Natomiast na You Tube był on kiedyś nagrany z TVP1 i oglądałem go .Klimat Nieziemski !!!